REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klobásy se sušenými švestkami a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naříznuté klobásy potřené hořčicí a naplněné švestkami, obalené slaninou, pak grilované.


Ingredience:
24 ksvypeckovaných sušených švestek
8 ksvelkých kvalitních klobás
8 ksplátků libové uzené slaniny
2 lžícedijonské hořčice

Postup:

1. Klobásy nařízneme podélně, asi do 3/
4 hloubky
2. Pak vytřeme dijonskou hořčicí, do každé vložíme 3 sušené švestky a pevně vtlačíme
3. Kovovou kuchyňskou špachtlí uděláme co nejtenčí plátky slaniny, kterými pak klobásy pevně obalíme, aby držely tvar
4. Za občasného otáčení je grilujeme na horkém grilu asi 15-18 minut, dokud nebudou rovnoměrně hnědé a důkladně propečené, ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy