REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játra ve slaninové košilce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játra obalené v anglické slanině, opečená na roštu grilu, nebo v troubě pod grilem spolu se sýrem halloumi, servírovaná spolu s cherry rajčátky a černými olivami.


Ingredience:
400 gkachních (nebo jiných drůbežích jater)
100 ganglické slaniny v plátcích
1 balenísýra halloumi
cherry rajčátka
černé olivy
grilovací koření
provensálské koření
snítky bazalky na ozdobu

Postup:

1. Polovinu jater posypeme grilovacím kořením, druhou provensálským kořením, osolíme je, jednotlivé kousky zabalíme do slaniny a sepneme párátkem
2. Sýr nakrájíme na 1 cm silné plátky
3. Jak jednohubky z jater, tak plátky sýra grilujeme na roštu grilu nebo zapečeme pod grilem v troubě
4. Na plátek sýra položíme vždy jednu jednohubku z jater, ozdobíme černými olivami, cherry rajčátky a snítky bazalky, ihned podáváme s bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy