Grilované masové placičky spolu s plátkem sýru, servírované v grilované bagetě s listem salátu, majonézou a kolečky cibule.
Ingredience:
Na burger: | |
400 g | mletého hovězího masa |
1 lžička | dijonské hořčice |
1 lžíce | worcesterové omáčky |
1 lžíce | rajčatové omáčky |
1 ks | stroužku česneku |
mletý pepř | |
sůl | |
Na dohotovení: | |
4 ks | plátků ementálu, eidamu nebo čedaru |
4 ks | lístků zeleného salátu |
4 ks | hamburgerové housky, bagety nebo ciabatty |
1 ks | červené cibule |
olivový olej na potření | |
majonéza | |
rajče |
Postup:
1. Do mísy dáme mleté hovězí maso, přidáme oloupaný utřený stroužek česneku, dijonskou hořčici, worcesterskou i rajčatovou omáčku, promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
2. Pak z připravené směsi vytvarujeme 4 burgery
3. Burgery potřeme olivovým olejem a grilujeme je z jedné strany 4 minuty, poté je otočíme, na vrch položíme plátek sýru a grilujeme další 4 minuty
4. Bagety také potřeme olivovým olejem a krátce grilujeme, potom každou potřeme majonézou, navrch položíme salát, kolečka nakrájené oloupané cibule, burger a ihned podáváme třeba s kečupem.