REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby s mozzarellou a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žampiony potřené česnekem, pokladené sýrem a slaninou, v alobalu grilované.


Ingredience:
200 gmozzarelly
8 kstenkých plátků libové slaniny
4 ksvelkých portobello žampionů
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Žampiony očistíme a odkrojíme z nich nohy
2. Stroužky česneku oloupeme a na jemno nasekáme nebo utřeme
3. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky
4. Klobouky hub dáme do alobalové grilovací misky, posypeme nebo potřeme česnekem, osolíme, opepříme, poklademe nakrájenou mozzarellou a plátky slaniny
5. Misku přetáhneme alobalem, položíme na gril, po 5 minutách grilování houby odkryjeme a necháme je grilovat dalších 5-7 minut.

Doporučení:

Místo mozzarelly můžeme vyzkoušet i jiný druh sýra – uzenou parenici nebo kozí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy