REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hot dogy s rajčatovou salsou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlík plněný rajčatovou salsou, opečenou klobáskou, listem salátu a zakysanou smetanou.


Ingredience:
4 kskvalitních grilovacích klobásek
4 ksrohlíků nebo malé bagety
listy salátu
zakysaná smetana
Na salsu:
2 lříceolivového oleje
2 lžícenasekané čerstvé bazalky
1 lžícečerveného vinného octa
4 ksrajčat
1 ksčervené chilli papričky
špetka přírodního cukru

Postup:

1. Na grilu opékáme klobásky 10 –
15 minut, dokud nebudou propečené, občas je otočíme
2. Mezitím na salsu opečeme rozpůlená rajčata tak, že je položíme na gril řeznou plochou nahoru, než jim začne hnědnou slupka a trvá to asi 3 minuty, pak rajčata přendáme do misky, rozmačkáme je vidličkou a smícháme s olivovým olejem, vinným octem, očištěnou na jemno nasekanou chilli papričkou, na drobno nasekanou bazalkou a špetkou cukru
3. Připravenou salsou potřeme rozkrojené rohlíky nebo bagety, přidáme salát, opečenou klobásku, zakápneme zakysanou smetanou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy