Rohlík plněný rajčatovou salsou, opečenou klobáskou, listem salátu a zakysanou smetanou.
Ingredience:
4 ks | kvalitních grilovacích klobásek |
4 ks | rohlíků nebo malé bagety |
listy salátu | |
zakysaná smetana | |
Na salsu: | |
2 lříce | olivového oleje |
2 lžíce | nasekané čerstvé bazalky |
1 lžíce | červeného vinného octa |
4 ks | rajčat |
1 ks | červené chilli papričky |
špetka přírodního cukru |
Postup:
1. Na grilu opékáme klobásky 10 –
15 minut, dokud nebudou propečené, občas je otočíme
2. Mezitím na salsu opečeme rozpůlená rajčata tak, že je položíme na gril řeznou plochou nahoru, než jim začne hnědnou slupka a trvá to asi 3 minuty, pak rajčata přendáme do misky, rozmačkáme je vidličkou a smícháme s olivovým olejem, vinným octem, očištěnou na jemno nasekanou chilli papričkou, na drobno nasekanou bazalkou a špetkou cukru
3. Připravenou salsou potřeme rozkrojené rohlíky nebo bagety, přidáme salát, opečenou klobásku, zakápneme zakysanou smetanou a podáváme.