REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Párky v rohlíku připravované pomocí kontaktního grilu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomocí kontaktního grilu opečené tenké párky, klasické, nebo například bavorské, servírované v rohlíku ohřátém také pomocí kontaktního grilu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kstenké párky bez střívek, nebo s jedlými střívky (případně nějaké pikantnější párky)
4 ksčerstvé, nejlépe rovné rohlíky
kontaktní gril
kečup, chilli omáčka, hořčice, tatarská omáčka ... na dochucení

Postup:

1. Pomocí kontaktního grilu párky ohřejeme-opečeme
2. Rohlíky zbavíme z jedné strany špiček a vařečkou v nich vytvoříme prostor pro párky, část střídy můžete i vyndat ven
3. Rohlíky vložíme do kontaktního grilu, přiklopíme, ale aretací zajistíme, aby se nám rohlíky nesplácli (musí tam zůstat otvor o něco menší, než je průměr rohlíků), rohlíky jednou otočíme, vytvoříme tak na nich pěkné žebrování a rohlíky také takto opečené budou úžasně křupat
4. Do každého rohlíku stříkneme podle chuti kečup, hořčici, případně i tatarskou omáčku, nebo kečup nahradíme chilli omáčkou, záleží na chuti strávníka, zasuneme teplý párek a ihned podáváme.

Doporučení:

Skvělé jsou takto připravené bavorské párky s kari omáčkou!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy