REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaninové brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V alobalu na grilu pečené plátky brambor se slaninou, máslem a strouhaným sýrem.


Ingredience:
400 gbrambor + voda
200 ganglické slaniny
100 gtvrdého sýra
4 lžičky másla
1 kssvazku zelené petržele
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory omyjeme kartáčkem ve studené vodě, nakrájíme na plátky, povaříme 10 minut v osolené vodě, pak je slijeme a necháme okapat
2. Na 4 čtverce z alobalu rovnoměrně rozložíme nakrájené brambory, osolíme, opepříme a přidáme po lžičce másla
3. Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a sýr nastrouháme na hrubo
4. Do každého balíčku k bramborám přidáme stejný díl nakrájené slaniny a strouhaného sýra, pevně zabalíme a dáme péct na 10 minut na gril
5. Před podáváním posypeme na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy