REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilkový Baba Ganoush

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lilky a česnek pečené na rozpáleném grilu, poté pokapané šťávou z citrónu a ochucené grilovací omáčkou.


Ingredience:
Na 6 – 8 porcí:
2 ksvelkých lilků
4 ksstroužku česneku
4 lžíceomáčky Hellmann’s American BBQ
šťáva z 1/2 poloviny citrónu
pepř
sůl

Postup:

1. Lilky omyjeme a slupku propícháme ze všech stran vidličkou
2. Oba lilky a česnek položíme přímo na rozpálený gril, který by měl mít teplotu okolo 250° C
3. Pečeme na grilu zhruba 30 minut, dokud slupka není místy lehce připálená a dužina výrazně měkká
4. Jakmile jsou lilky vychladlé, ihned pokapeme šťávou z citrónu
5. Smícháme dužinu z lilků a ogrilované stroužky česneku (můžete propasírovat
06. Přidáme čtyři lžíce omáčky Hellmann´s American BBQ
7. Dle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmans.com.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy