REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky

Gazpacho

Je španělská polévka původem z Andalusie, ve které je mnoho nastrouhané zeleniny a jejím základem je rajčatový protlak, česnek a olivový olej.

Gazpacho II.

Studená rajčatová polévka.

Gazpacho III.

Další varianta slavného španělského Gazpacha, tedy studené zeleninové polévky.

Kastilská česneková polévka

Česnečka na španělský způsob.

Olla podrida

V překladu “Zkažený hrnec”. Polévka připravená z hovězího, vepřového a telecího masa, slaniny, uzeniny a zeleniny.

Pikantní gazpacho

Španělská studená zeleninová polévka v pikantní variantě.

Polévka z krevet

Vývar s vložkou masa z krevet.

Polévka z mušlí

Recept ze Španělska na chutnou polévku z mušlí, rajčat a cibule s vložkou nudlí.

Puchero

Španělská polévka z hovězího vývaru, bílých fazolí, mrkve, jablka, salámu, cibule, koření a noček.

Puchero II.

Masová polévka s nočky.

Salmorejo

Zeleninový krém z rozmixovaných rajčat, papriky, česneku a krajíčků chleba, dochucený olivovým olejem a vinným nebo jablečným octem, servírovaný vychlazený ozdobený na kostičky nakrájenými nebo nastrouhanými vejci uvařenými na tvrdo, kousky sušené šunky, nadrobno pokrájenou cibulí a nasekaným zeleným pepřem.

Sarsuela

Polévka z mořských plodů, rybího masa, s kořením, brandy, vína a dalších ingrediencí.

Španělská rajčatová polévka

V kuřecím vývaru povařená rajčata, prolisovaná zpět do polévky, ta servírovaná s vložkou domácích nudlí, ozdobená nastrouhaným sýrem.

Zelené gazpacho

Polévka ze Španělska servírovaná vychlazená.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy