polévky
Fazolová polévka z restaurace El Bulli s petrželovou picadou
Recept pochází z restaurace El Bulli, která byla ve své době proslulá tím, že se rok co rok držela na předních příčkách žebříčku 50 nejlepších světových restaurací. Ale nebojte se! Nejedná se o komplexní michelinský pokrm. Je to jednoduchá polévka z kuchařky The Family Meal, kterou vydal šéfkuchař El Bulli Farrán Adria pro každého domácího nadšence do gastronomie. Jako všechny z receptů je jednoduchá na přípravu, ale oslní!
Gazpacho
Je španělská polévka původem z Andalusie, ve které je mnoho nastrouhané zeleniny a jejím základem je rajčatový protlak, česnek a olivový olej.
Gazpacho Andaluz
Gazpacho Andaluz je vlastně studená andaluská polévka. Vneste španělské chutě do svého jarního menu a připravte třeba studenou andaluskou polévku s pořádnou porcí zeleniny.
Gazpacho II.
Studená rajčatová polévka.
Gazpacho III.
Další varianta slavného španělského Gazpacha, tedy studené zeleninové polévky.
Kastilská česneková polévka
Česnečka na španělský způsob.
Olla podrida
V překladu “Zkažený hrnec”. Polévka připravená z hovězího, vepřového a telecího masa, slaniny, uzeniny a zeleniny.
Pikantní gazpacho
Španělská studená zeleninová polévka v pikantní variantě.
Polévka z krevet
Vývar s vložkou masa z krevet.
Polévka z mušlí
Recept ze Španělska na chutnou polévku z mušlí, rajčat a cibule s vložkou nudlí.
Puchero
Španělská polévka z hovězího vývaru, bílých fazolí, mrkve, jablka, salámu, cibule, koření a noček.
Puchero II.
Masová polévka s nočky.
Salmorejo
Zeleninový krém z rozmixovaných rajčat, papriky, česneku a krajíčků chleba, dochucený olivovým olejem a vinným nebo jablečným octem, servírovaný vychlazený ozdobený na kostičky nakrájenými nebo nastrouhanými vejci uvařenými na tvrdo, kousky sušené šunky, nadrobno pokrájenou cibulí a nasekaným zeleným pepřem.
Salmorejo II.
Španělská studená polévka z rajčat a bílého pečiva. Recept pochází z oblasti Cordoby. V parných dnech osvěží podobně, jako oblíbená studená španělská polévka gazpacho z Andalusie.
Sarsuela
Polévka z mořských plodů, rybího masa, s kořením, brandy, vína a dalších ingrediencí.
Španělská česneková polévka – Sopa de ajo
Španělská česnečka se liší od naší klasické, ale chutná také skvěle. Recept na jednu z mnoha variant této slavné španělské polévky.
Španělská čočková polévka (Lentejas con chorizo)
Hustá čočková polévka, jak ji připravují ve Španělsku. A samozřejmě v ní nesmí chybět oblíbená klobása chorizo. Jde o recept na jednu z variant této oblíbené španělské polévky.
Španělská chlebová polévka s houbami
Velmi chutná, přitom však rychlá a jednoduchá polévka, která nadchne lahodnou chutí. Originální název tohoto receptu je Sopa de pan con setas.
Španělská rajčatová polévka
V kuřecím vývaru povařená rajčata, prolisovaná zpět do polévky, ta servírovaná s vložkou domácích nudlí, ozdobená nastrouhaným sýrem.
Zelené gazpacho
Polévka ze Španělska servírovaná vychlazená.
reklama