REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gazpacho II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená rajčatová polévka.


Ingredience:
600 grajčat
8 ksčerných oliv
2 ksmalé cibule
1 ksstroužek česneku
1 ksokurky
2 lžíceoleje
1 dlčerveného víny
mletá sladká paprika
mletý pepř
petrželka
cukr
sůl

Postup:

1. Rajčata spaříme ve vařící vodě, vyjmeme je, oloupeme a nadrobno pokrájíme
2. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, osladíme a vmícháme víno
3. Na jemno rozetřený česnek smícháme s mletou paprikou a za stálého míchání přidáme po kapkách olej
4. Potom vmícháme k rajčatové směsi (suroviny můžeme také rozmixovat)
5. Nakonec přidáme do polévky na jemné kostičky nakrájenou okurku, odpeckované, nadrobno pokrájené olivy, promícháme, vychladíme a před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy