REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sarsuela

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z mořských plodů, rybího masa, s kořením, brandy, vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gbělomasých ryb (filetů)
200 gvyloupaných slávek
200 gvyloupaných krevet
100 gmušlí
150 mlbílého vína
4 lžíceolivového oleje
2 lžícenasekané kudrnky
1 lžícebrandy
1 lžičkamleté papriky
4 ksmalé olihně
2 ksstroužků česneku
2 ksvelkých rajčat
2 ksbobkového listu
1 kscibule
šťáva ze 2 citronů
špetka mletého pepře
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné filety nakrájíme na větší kousky, olihně naporcujeme na kroužky, mušle důkladně očistíme a vše povaříme v osolené vodě asi 20 minut, pak scedíme a vývar uschováme
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno, rajčata zbavená semen nakrájíme na malé kousky, vše dáme do kastrolu s rozehřátým olejem, přidáme vyloupané slávky, vyloupané krevety, zasypeme mletou paprikou, zalijeme připraveným rybím vývarem a zvolna vaříme asi 10 minut
3. Pak přilijeme víno, brandy, přidáme bobkové listy, povaříme ještě 5 minut, nakonec přidáme provařené mořské plody s rybím masem a opět krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou kudrnkou.

Doporučení:

Podáváme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy