Polévka z mořských plodů, rybího masa, s kořením, brandy, vína a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | bělomasých ryb (filetů) |
200 g | vyloupaných slávek |
200 g | vyloupaných krevet |
100 g | mušlí |
150 ml | bílého vína |
4 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | nasekané kudrnky |
1 lžíce | brandy |
1 lžička | mleté papriky |
4 ks | malé olihně |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | velkých rajčat |
2 ks | bobkového listu |
1 ks | cibule |
šťáva ze 2 citronů | |
špetka mletého pepře | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné filety nakrájíme na větší kousky, olihně naporcujeme na kroužky, mušle důkladně očistíme a vše povaříme v osolené vodě asi 20 minut, pak scedíme a vývar uschováme
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno, rajčata zbavená semen nakrájíme na malé kousky, vše dáme do kastrolu s rozehřátým olejem, přidáme vyloupané slávky, vyloupané krevety, zasypeme mletou paprikou, zalijeme připraveným rybím vývarem a zvolna vaříme asi 10 minut
3. Pak přilijeme víno, brandy, přidáme bobkové listy, povaříme ještě 5 minut, nakonec přidáme provařené mořské plody s rybím masem a opět krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou kudrnkou.
Podáváme s pečivem.