Španělská česnečka se liší od naší klasické, ale chutná také skvěle. Recept na jednu z mnoha variant této slavné španělské polévky.
Ingredience:
8-10 ks | stroužků česneku |
3 ks | vejce |
2 ks | krajíce chleba (nebo 4 plátky toastové chleba) |
1-2 ks | rajčata |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkev |
1 l | vody |
1 lžíce | rajského protlaku |
pálivá paprika | |
bobkový list | |
olivový olej | |
ocet | |
sůl |
Postup:
- V hrnci na oleji orestujeme nakrájenou klobásu s kostičkami cibule, plátky česneku a bobkovým listem, až začne česnek vonět, nalijeme vodu.
- Přidáme nakrájená oloupaná rajčata, kostičky mrkve, bobkový list, ochutíme solí a pálivou paprikou, vaříme na mírném ohni, pod pokličkou, tak 15 minut.
- V mezičase opečeme na pánvi na sucho plátky chleba, můžeme rovněž potřít česnekem.
- Ve vroucí slané a okyselené vodě octem připravíme ztracená vejce.
- Do talířů nakrájíme kousky chleba, vložíme ztracená vejce a zalijeme horkou polévkou, posypeme nakrájenou petrželkou.
Podrobný recept na ztracená vejce najdete zde: Ztracená vejce
Poznámka:Text i foto: D.M.