REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní gazpacho

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Španělská studená zeleninová polévka v pikantní variantě.


Ingredience:
300 gzralých rajčat
2 lžícechilli oleje
3 dlzeleninového vývaru
1 ksstroužku česneku
1 ksšalotky
1 kssalátové okurky
1/2 ksčervené papriky
1/2 kszelené papriky
1/2 ksžluté papriky
čerstvá bazalka
čerstvá pažitka
mořská sůl
mletý pepř

Postup:

1. Rajčata omyjeme, slupky nařízneme do křížků, ponoříme na malý okamžik do vroucí vody, vyjmeme je, ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme
2. Dužinu rajčat nakrájíme na kostičky velké asi 1 cm, 2/
3 z nich rozmixujeme se studeným zeleninovým vývarem, nalijeme do polévkové mísy, přidáme zbylou nakrájenou dužinu a dochutíme mořskou solí, pepřem a chilli olejem
3. Oloupanou šalotku, omytou okurku a očištěné papriky nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky
4. Pak do ní prolisujeme oloupaný stroužek česneku a nakonec vmícháme na drobno nasekanou bazalku a pažitku.

Poznámka:

Ostrý olej lze dnes koupit, nebo si ho můžete připravit i doma. Rozpůlené chilli papričky naložíte do klasického oleje na několik dní, pak je vytáhnete a máte olej ostřejší chuti. V tomto případě je lepší použít kvalitní, extrapanenský olivový olej.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy