REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z krevet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vývar s vložkou masa z krevet.


Ingredience:
6 dlživých krevet (nebo 1 malá konzerva)
2 dlbílého vína
30 ghladké mouky
60 gmásla
2 kscibule
1 ksrajčete
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Čerstvé živé krevety důkladně omyjeme malým kartáčkem, vhodíme do vařící osolené vody, vaříme asi čtvrt hodiny a necháme je ve vodě vychladnout
2. Potom z krevet odstraníme tenký krunýř, z ocasu vyjmeme maso a odstraníme střívko
3. Hlavičky krevet rozetřeme s polovinou dávky másla
4. Cibuli nakrájenou na plátky zpěníme na zbylém rozpáleném másle, zasypeme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a přidáme jemně nakrájené rajče, víno a dusíme ještě 5 minut
5. Do polévky vmícháme krevetové hlavičky, ještě krátce povaříme a pak prolisujeme
6. Polévku osolíme, opepříme, přidáme na jemno nakrájené maso z krevet a necháme přejít varem
7. Při podávání posypeme polévku na jemno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy