Vývar s vložkou masa z krevet.
Ingredience:
6 dl | živých krevet (nebo 1 malá konzerva) |
2 dl | bílého vína |
30 g | hladké mouky |
60 g | másla |
2 ks | cibule |
1 ks | rajčete |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Čerstvé živé krevety důkladně omyjeme malým kartáčkem, vhodíme do vařící osolené vody, vaříme asi čtvrt hodiny a necháme je ve vodě vychladnout
2. Potom z krevet odstraníme tenký krunýř, z ocasu vyjmeme maso a odstraníme střívko
3. Hlavičky krevet rozetřeme s polovinou dávky másla
4. Cibuli nakrájenou na plátky zpěníme na zbylém rozpáleném másle, zasypeme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a přidáme jemně nakrájené rajče, víno a dusíme ještě 5 minut
5. Do polévky vmícháme krevetové hlavičky, ještě krátce povaříme a pak prolisujeme
6. Polévku osolíme, opepříme, přidáme na jemno nakrájené maso z krevet a necháme přejít varem
7. Při podávání posypeme polévku na jemno nasekanou petrželkou.