REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Olla podrida

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V překladu „Zkažený hrnec“. Polévka připravená z hovězího, vepřového a telecího masa, slaniny, uzeniny a zeleniny.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
200 ghovězího masa s kostmi
150 gmrkve
120 gzeleného hrachu
100 gtelecího masa (skopového)
100 gvepřového masa
100 gsalámu chorizo (čabajky)
100 gslaniny
4 kszrnka pepře
2 kszrnka nového koření
2 ksbrambor
2 kscibule
2 ksrajčat
1 ksstroužek česneku
1 ksbobkového listu
1,75 lvody
4 lžícestrouhaného sýra nebo petrželky
kousek kapusty
kousek celeru
sůl

Postup:

1. Opláchnuté hovězí (popřípadě i skopové) maso, salám a slaninu zalijeme vodou a vaříme
2. Po půl hodině vaření přidáme vepřové a telecí maso, 3 hodiny předem namočený a nabobtnaný hrách a koření
3. Když je maso téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, po chvilce na kostičky nakrájené brambory, na nudličky nakrájenou kapustu, drobně nakrájenou cibuli a česnek, na plátky nakrájená rajčata
4. Vše uvaříme doměkka a nakonec polévku osolíme
5. Měkké maso vykostíme, nakrájíme na kostičky a podáváme se salámem jako samostatný chod.
6. Polévku přihřejeme, posypeme sekanou petrželkou nebo strouhaným sýrem a podáváme.

Doporučení:

Příloha: Chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy