Masová polévka s nočky.
Ingredience:
300 g | hovězího masa |
150 g | mrkve |
80 g | fazolí (hrachu) |
80 g | anglické slaniny |
60 g | česnekového salámu |
1 ks | cibule |
4 ks | zrnka pepře |
2 ks | zrnka nového koření |
1,6 l | vody |
mletý pepř | |
majoránka | |
bobkový list | |
sůl | |
Nočky | |
30g | šunky |
20g | slaniny |
1ks | vejce |
1ks | malý stroužek česneku |
strouhanka | |
vývar | |
tuk na smažení |
Postup:
Příprava nočků:
1. Nadrobno nakrájenou šunku, slaninu, rozetřený česnek, vejce a strouhanku promícháme a doplníme vývarem tak, aby vzniklo středně husté těsto
2. Vypícháme z něj lžičkou nočky, které usmažíme na rozehřátém tuku.
Polévka:
1. Přebrané fazole (hrách) propláchneme, zalijeme vodou a necháme bobtnat
2. Za 3 hodiny přidáme maso, koření a vaříme, až jsou fazole (hrách) i maso téměř měkké
3. Pak do polévky přidáme na kostičky nakrájený salám, mrkev, cibuli a vše vaříme dále
4. Polévku doplníme vodou na objem 1,3 litru, osolíme a necháme přejít varem
5. Nakonec slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do polévky současně s nočky a servírujeme, maso podáváme zvlášť!