REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Puchero II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masová polévka s nočky.


Ingredience:
300 ghovězího masa
150 gmrkve
80 gfazolí (hrachu)
80 ganglické slaniny
60 gčesnekového salámu
1 kscibule
4 kszrnka pepře
2 kszrnka nového koření
1,6 lvody
mletý pepř
majoránka
bobkový list
sůl
Nočky
30gšunky
20gslaniny
1ksvejce
1ksmalý stroužek česneku
strouhanka
vývar
tuk na smažení

Postup:

Příprava nočků:
1. Nadrobno nakrájenou šunku, slaninu, rozetřený česnek, vejce a strouhanku promícháme a doplníme vývarem tak, aby vzniklo středně husté těsto
2. Vypícháme z něj lžičkou nočky, které usmažíme na rozehřátém tuku.

Polévka:
1. Přebrané fazole (hrách) propláchneme, zalijeme vodou a necháme bobtnat
2. Za 3 hodiny přidáme maso, koření a vaříme, až jsou fazole (hrách) i maso téměř měkké
3. Pak do polévky přidáme na kostičky nakrájený salám, mrkev, cibuli a vše vaříme dále
4. Polévku doplníme vodou na objem 1,3 litru, osolíme a necháme přejít varem
5. Nakonec slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do polévky současně s nočky a servírujeme, maso podáváme zvlášť!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy