REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Puchero

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Španělská polévka z hovězího vývaru, bílých fazolí, mrkve, jablka, salámu, cibule, koření a noček.


Ingredience:
400 ghovězího masa
100 gčesnekového salámu
80 gbílých fazolí
5 ksmladých cibulek
5 kskuliček pepře
2 kskuliček nového koření
2 ksmrkve
1 ksbobkového listu
1 ksjablka
špetka mletého pepře
špetka majoránky
voda
sůl
Na noky:
100 gstrouhanky
40 gslaniny
40 gšunky
1 ksstroužku česneku
1 ksvejce
sůl a voda na uvaření nebo olej na osmažení

Postup:

1. Propláchnuté fazole necháme ve vodě nabobtnat, pak dáme spolu s masem, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem do vody a vaříme doměkka, během vaření podle potřeby doléváme vodu
2. Maso i koření vyndáme a do hovězího vývaru přidáme na kostičky nakrájený salám, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, nasekané cibulky, očištěné, na kostičky nakrájené jablko a vše povaříme ještě asi 15 minut
3. Mezitím si připravíme noky tak, že šunku se slaninou nakrájíme na jemno, dáme do misky, přidáme oloupaný, utřený česnek, rozklepnuté vejce, strouhanku, vše dobřepromícháme a z těsta vytvarujeme noky, které uvaříme ve vroucí osolené vodě nebo osmažíme na rozpáleném oleji
4. Hotovou polévku dochutíme solí, mletým pepřem, majoránkou a před podáváním do ní vložíme noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy