REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gazpacho III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta slavného španělského Gazpacha, tedy studené zeleninové polévky.


Ingredience:
8 ksrajčat
2 ksstroužky česneku
1 ksčervené masité papriky
1 kssalátové okurky
1 kscibule
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžíceolivového oleje
2 lžícevinného octa
1 lžičkabazalky
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata a okurky oloupeme, společně s cibulí a paprikou je nakrájíme na kostky, ty pak rozemeleme nebo rozmixujeme
2. Přidáme 2 šálky vody, směs dochutíme prolisovaným česnekem, olejem, octem, protlakem a bazalkou
3. Nakonec polévku osolíme a okořeníme pepřem, promícháme a necháme v lednici vychladit.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy