Další varianta slavného španělského Gazpacha, tedy studené zeleninové polévky.
Ingredience:
8 ks | rajčat |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | salátové okurky |
1 ks | cibule |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | vinného octa |
1 lžička | bazalky |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata a okurky oloupeme, společně s cibulí a paprikou je nakrájíme na kostky, ty pak rozemeleme nebo rozmixujeme
2. Přidáme 2 šálky vody, směs dochutíme prolisovaným česnekem, olejem, octem, protlakem a bazalkou
3. Nakonec polévku osolíme a okořeníme pepřem, promícháme a necháme v lednici vychladit.
Recept nám poslal Dalibor Marounak