REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rumunsko

Podkategorie: předkrmy 1, hlavní jídlo 13, přílohy 2, polévky 4

Brašovské maso

Recept z rumunské kuchyně, který se ale vaří i v Maďarsku a na Slovensku. Jde o vepřové maso se zeleninou, promíchané s opečenými brambory. Rychlý, přesto velmi chutný, pikantní pokrm.

Ciorba de burta (rumunská dršťková polévka)

Kamarád jezdí na dovolenou pár let do Rumunska. Oblíbil si zde místní dršťkovou polévku, která je v celém Rumunsku ve velké oblibě. Ovšem, jak to tak bývá, všude se vaří trochu jinak, zde vyzkoušená varianta podle mého kamaráda, který recept dostal od svých rumunských přátel.

Čorba s masovými knedlíčky

Klasická rumunská hustá zeleninová polévka s vložkou masových knedlíčků.

Dršťky po rumunsku

Uvařené dršťky servírované spolu s podušenou zeleninou.

Fasole verde (Fazolové lusky na smetaně)

Přestože jsou Rumuni národ velmi temperamentní, nemusíte mít obavy, že bude tento pokrm příliš pikantní. A díky přípravě pomocí multifunkčního tlakového hrnce české značky Salente Cuco ho připravíte pohodlně a za poměrně krátký čas.

Jehněčí polévka

Ciorba de miel, tak zní původní název této polévky z Rumunska.

Kachna po rumunsku

Kachna pečená dozlatova na zeleninovém základě s dalšími ingrediencemi.

Kachna po rumunsku II.

Kachna pečená dozlatova na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi.

Lahnie fasole ciolan (Dušené fazole s uzeným masem)

Máte doma koupený multifunkční hrnec Salente Cuco+? Pokud ano, můžete se inspirovat tímto receptem! Jde o recept z rumunské kuchyně, který si jistě oblíbíte.

Mamaliga (kukuřičná kaše)

Mamaliga připravená podle výše uvedeného poměru ingrediencí bude trochu měkčí a krémovější, dle vlastních preferencí můžete na zahuštění přidat kukuřičnou mouku.

Mamaliga se sýrem

Kukuřičná kaše.

Mititei

Grilované válečky z mletého masa.

Musaka s baklažány II.

Recept z Rumunska na zapečený pokrm z hovězího masa, baklažánů, rajčat, cibule …

Pórkové ragú

Bezmasá specialita z Rumunska

Rumunské mititei

Mleté tučnější přední hovězí maso, promíchané se utřeným česnekem se solí, špetkou jedlé sody a vývarem, ochucené pepřem, tlučeným novým koření a kmínem, ze směsi tvořené válečky velké jako palec, odležené v chladu a poté opečené na oleji.

Ryby pečené po rumunsku

Rybí maso zalité dopředu připravenou, orestovanou zeleninou, zapečené v troubě.

Salát z baklažánů II.

Baklažány upravené grilováním, rozmačkané, servírované spolu s červenou paprikou.

Sarmale

Zelné závitky s masem.

Skopová polévka

Ciorba de berbecut, jak se jmenuje tato polévka ze skopového masa a zeleniny, pochází z rumunské kuchyně.

Tocatina pipote (Gulášek z drůbežích žaludků a srdíček)

Recept z rumunské kuchařky, pokrm, který si můžete připravit pomocí multifunkčního tlakového hrnce Salente Cuco.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.