Rumunsko
Ciorba de burta (rumunská dršťková polévka)
Kamarád jezdí na dovolenou pár let do Rumunska. Oblíbil si zde místní dršťkovou polévku, která je v celém Rumunsku ve velké oblibě. Ovšem, jak to tak bývá, všude se vaří trochu jinak, zde vyzkoušená varianta podle mého kamaráda, který recept dostal od svých rumunských přátel.
Čorba s masovými knedlíčky
Klasická rumunská hustá zeleninová polévka s vložkou masových knedlíčků.
Dršťky po rumunsku
Uvařené dršťky servírované spolu s podušenou zeleninou.
Jehněčí polévka
Ciorba de miel, tak zní původní název této polévky z Rumunska.
Kachna po rumunsku
Kachna pečená dozlatova na zeleninovém základě s dalšími ingrediencemi.
Kachna po rumunsku II.
Kachna pečená dozlatova na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi.
Mamaliga se sýrem
Kukuřičná kaše.
Mititei
Grilované válečky z mletého masa.
Musaka s baklažány II.
Recept z Rumunska na zapečený pokrm z hovězího masa, baklažánů, rajčat, cibule …
Pórkové ragú
Bezmasá specialita z Rumunska
Rumunské mititei
Mleté tučnější přední hovězí maso, promíchané se utřeným česnekem se solí, špetkou jedlé sody a vývarem, ochucené pepřem, tlučeným novým koření a kmínem, ze směsi tvořené válečky velké jako palec, odležené v chladu a poté opečené na oleji.
Ryby pečené po rumunsku
Rybí maso zalité dopředu připravenou, orestovanou zeleninou, zapečené v troubě.
Salát z baklažánů II.
Baklažány upravené grilováním, rozmačkané, servírované spolu s červenou paprikou.
Sarmale
Zelné závitky s masem.
Skopová polévka
Ciorba de berbecut, jak se jmenuje tato polévka ze skopového masa a zeleniny, pochází z rumunské kuchyně.
reklama