REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rumunsko

Podkategorie: předkrmy 1, hlavní jídlo 13, přílohy 2, polévky 4

Brašovské maso

Recept z rumunské kuchyně, který se ale vaří i v Maďarsku a na Slovensku. Jde o vepřové maso se zeleninou, promíchané s opečenými brambory. Rychlý, přesto velmi chutný, pikantní pokrm.

Ciorba de burta (rumunská dršťková polévka)

Kamarád jezdí na dovolenou pár let do Rumunska. Oblíbil si zde místní dršťkovou polévku, která je v celém Rumunsku ve velké oblibě. Ovšem, jak to tak bývá, všude se vaří trochu jinak, zde vyzkoušená varianta podle mého kamaráda, který recept dostal od svých rumunských přátel.

Čorba s masovými knedlíčky

Klasická rumunská hustá zeleninová polévka s vložkou masových knedlíčků.

Dršťky po rumunsku

Uvařené dršťky servírované spolu s podušenou zeleninou.

Fasole verde (Fazolové lusky na smetaně)

Přestože jsou Rumuni národ velmi temperamentní, nemusíte mít obavy, že bude tento pokrm příliš pikantní. A díky přípravě pomocí multifunkčního tlakového hrnce české značky Salente Cuco ho připravíte pohodlně a za poměrně krátký čas.

Jehněčí polévka

Ciorba de miel, tak zní původní název této polévky z Rumunska.

Kachna po rumunsku

Kachna pečená dozlatova na zeleninovém základě s dalšími ingrediencemi.

Kachna po rumunsku II.

Kachna pečená dozlatova na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi.

Lahnie fasole ciolan (Dušené fazole s uzeným masem)

Máte doma koupený multifunkční hrnec Salente Cuco+? Pokud ano, můžete se inspirovat tímto receptem! Jde o recept z rumunské kuchyně, který si jistě oblíbíte.

Mamaliga (kukuřičná kaše)

Mamaliga připravená podle výše uvedeného poměru ingrediencí bude trochu měkčí a krémovější, dle vlastních preferencí můžete na zahuštění přidat kukuřičnou mouku.

Mamaliga se sýrem

Kukuřičná kaše.

Mititei

Grilované válečky z mletého masa.

Musaka s baklažány II.

Recept z Rumunska na zapečený pokrm z hovězího masa, baklažánů, rajčat, cibule …

Pórkové ragú

Bezmasá specialita z Rumunska

Rumunské mititei

Mleté tučnější přední hovězí maso, promíchané se utřeným česnekem se solí, špetkou jedlé sody a vývarem, ochucené pepřem, tlučeným novým koření a kmínem, ze směsi tvořené válečky velké jako palec, odležené v chladu a poté opečené na oleji.

Ryby pečené po rumunsku

Rybí maso zalité dopředu připravenou, orestovanou zeleninou, zapečené v troubě.

Salát z baklažánů II.

Baklažány upravené grilováním, rozmačkané, servírované spolu s červenou paprikou.

Sarmale

Zelné závitky s masem.

Skopová polévka

Ciorba de berbecut, jak se jmenuje tato polévka ze skopového masa a zeleniny, pochází z rumunské kuchyně.

Tocatina pipote (Gulášek z drůbežích žaludků a srdíček)

Recept z rumunské kuchařky, pokrm, který si můžete připravit pomocí multifunkčního tlakového hrnce Salente Cuco.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy