Rybí maso zalité dopředu připravenou, orestovanou zeleninou, zapečené v troubě.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
4 ks | porce jakékoliv tužší bílé ryby |
2-3 ks | stroužky česneku |
2-3 ks | rajčat |
120 g | fazolek |
120 g | mrkve |
1,5 dl | vody |
1,5 dl | šery |
2 lžíce | uvařeného hrášku |
1 lžíce | rozinek |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
petrželka | |
kmín | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné porce ryb osolíme a dáme do kastrolku vymaštěného olejem
2. Na rozpáleném oleji zpěním drobně nakrájenou cibuli, přidáme fazolky nakrájené na nudličky, mrkev nakrájenou na kostičky a vše osmahneme
3. Potom přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky, hrášek, přebrané, propláchnuté rozinky, drobně nakrájený česnek a petrželku, kmín, mletý pepř, sůl a zalijeme vínem i vodou
4. Vše rozmícháme a nalijeme na rybu
5. Pečeme nejdříve pod pokličkou při teplotě kolem 200 °C, dopečeme odkryté.
Tento pokrm můžeme připravit z kapra, okouna, lína, cejna a nebo také z rybího filé.