REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryby pečené po rumunsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí maso zalité dopředu připravenou, orestovanou zeleninou, zapečené v troubě.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 ksporce jakékoliv tužší bílé ryby
2-3 ks stroužky česneku
2-3 ks rajčat
120 gfazolek
120 gmrkve
1,5 dl vody
1,5 dl šery
2 lžíceuvařeného hrášku
1 lžícerozinek
1 kscibule
mletý pepř
petrželka
kmín
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné porce ryb osolíme a dáme do kastrolku vymaštěného olejem
2. Na rozpáleném oleji zpěním drobně nakrájenou cibuli, přidáme fazolky nakrájené na nudličky, mrkev nakrájenou na kostičky a vše osmahneme
3. Potom přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky, hrášek, přebrané, propláchnuté rozinky, drobně nakrájený česnek a petrželku, kmín, mletý pepř, sůl a zalijeme vínem i vodou
4. Vše rozmícháme a nalijeme na rybu
5. Pečeme nejdříve pod pokličkou při teplotě kolem 200 °C, dopečeme odkryté.

Doporučení:

Tento pokrm můžeme připravit z kapra, okouna, lína, cejna a nebo také z rybího filé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy