Mleté tučnější přední hovězí maso, promíchané se utřeným česnekem se solí, špetkou jedlé sody a vývarem, ochucené pepřem, tlučeným novým koření a kmínem, ze směsi tvořené válečky velké jako palec, odležené v chladu a poté opečené na oleji.
Ingredience:
500 g | tučnějšího předního hovězího masa |
2 ks | stroužky česneku |
3 lžíce | studeného vývaru z kostí |
3 kuličky | nového koření |
na špičku nože jedlé sody | |
olej na opékaní | |
celý kmín | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso si omyjeme a umeleme na jemno v masovém strojku
2. Pak si oloupeme stroužky česneku a utřeme se solí, čerstvou petrželku nasekáme na drobno a v hmoždíři si utlučeme nové koření s trochou celého kmínu
3. Do misky si vložíme mleté hovězí maso, přidáme tlučené koření, jedlou sodu, pepř, utřený česnek se solí, vývar a důkladně promícháme
4. Ze směsi tvoříme tlusté válečky asi jako palec u ruky, které necháme odležet v chladu alespoň 3 hodiny
5. Odpočinuté válečky opékáme na rozehřátém oleji ze všech stran
6. Hotové válečky servírujeme posypané nasekanou petrželkou s krajíčkem chleba a paprikovým salátem.
Mititei se dají také opékat na venkovním roštu grilu.