REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rumunské mititei

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté tučnější přední hovězí maso, promíchané se utřeným česnekem se solí, špetkou jedlé sody a vývarem, ochucené pepřem, tlučeným novým koření a kmínem, ze směsi tvořené válečky velké jako palec, odležené v chladu a poté opečené na oleji.


Ingredience:
500 gtučnějšího předního hovězího masa
2 ksstroužky česneku
3 lžícestudeného vývaru z kostí
3 kuličkynového koření
na špičku nože jedlé sody
olej na opékaní
celý kmín
petrželka
sůl

Postup:

1. Hovězí maso si omyjeme a umeleme na jemno v masovém strojku
2. Pak si oloupeme stroužky česneku a utřeme se solí, čerstvou petrželku nasekáme na drobno a v hmoždíři si utlučeme nové koření s trochou celého kmínu
3. Do misky si vložíme mleté hovězí maso, přidáme tlučené koření, jedlou sodu, pepř, utřený česnek se solí, vývar a důkladně promícháme
4. Ze směsi tvoříme tlusté válečky asi jako palec u ruky, které necháme odležet v chladu alespoň 3 hodiny
5. Odpočinuté válečky opékáme na rozehřátém oleji ze všech stran
6. Hotové válečky servírujeme posypané nasekanou petrželkou s krajíčkem chleba a paprikovým salátem.

Doporučení:

Mititei se dají také opékat na venkovním roštu grilu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy