Ciorba de miel, tak zní původní název této polévky z Rumunska.
Ingredience:
500 g | jehněčího (přední, žebro) |
120 g | zeleniny (mrkev, petržel, cibule) |
60 g | rýže |
2 dcl | štávy z kysaného zelí |
2 lžíce | smetany |
1,5-2 l | pitné vody |
1 ks | vaječný žloutek |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do vroucí, mírně osolené vody dáme vařit jehněčí maso, když maso změkne, vývar scedíme, nakrájíme maso na malé kousky a vložíme do vývaru
2. Přidáme nakrájenou mrkev, petržel, cibuli a rýži, když je vše měkké, vlijeme šťávu z kyselého zelí 3. Vaječný žloutek rozmícháme s 2 lžícemi kysané smetany, vlijeme do polévky, povaříme 5 minut 4. Polévku nakonec dle chuti dosolíme, opepříme a můžeme servírovat, na talíři jednotlivé porce posypeme sekanou petrželkou.