REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ciorba de miel, tak zní původní název této polévky z Rumunska.


Ingredience:
500 gjehněčího (přední, žebro)
120 gzeleniny (mrkev, petržel, cibule)
60 grýže
2 dclštávy z kysaného zelí
2 lžícesmetany
1,5-2 lpitné vody
1 ksvaječný žloutek
pepř
sůl

Postup:

1. Do vroucí, mírně osolené vody dáme vařit jehněčí maso, když maso změkne, vývar scedíme, nakrájíme maso na malé kousky a vložíme do vývaru
2. Přidáme nakrájenou mrkev, petržel, cibuli a rýži, když je vše měkké, vlijeme šťávu z kyselého zelí 3. Vaječný žloutek rozmícháme s 2 lžícemi kysané smetany, vlijeme do polévky, povaříme 5 minut 4. Polévku nakonec dle chuti dosolíme, opepříme a můžeme servírovat, na talíři jednotlivé porce posypeme sekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy