REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky

Ciorba de burta (rumunská dršťková polévka)

Kamarád jezdí na dovolenou pár let do Rumunska. Oblíbil si zde místní dršťkovou polévku, která je v celém Rumunsku ve velké oblibě. Ovšem, jak to tak bývá, všude se vaří trochu jinak, zde vyzkoušená varianta podle mého kamaráda, který recept dostal od svých rumunských přátel.

Čorba s masovými knedlíčky

Klasická rumunská hustá zeleninová polévka s vložkou masových knedlíčků.

Jehněčí polévka

Ciorba de miel, tak zní původní název této polévky z Rumunska.

Skopová polévka

Ciorba de berbecut, jak se jmenuje tato polévka ze skopového masa a zeleniny, pochází z rumunské kuchyně.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy