REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky

Ciorba de burta (rumunská dršťková polévka)

Kamarád jezdí na dovolenou pár let do Rumunska. Oblíbil si zde místní dršťkovou polévku, která je v celém Rumunsku ve velké oblibě. Ovšem, jak to tak bývá, všude se vaří trochu jinak, zde vyzkoušená varianta podle mého kamaráda, který recept dostal od svých rumunských přátel.

Čorba s masovými knedlíčky

Klasická rumunská hustá zeleninová polévka s vložkou masových knedlíčků.

Jehněčí polévka

Ciorba de miel, tak zní původní název této polévky z Rumunska.

Skopová polévka

Ciorba de berbecut, jak se jmenuje tato polévka ze skopového masa a zeleniny, pochází z rumunské kuchyně.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.