REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čorba s masovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasická rumunská hustá zeleninová polévka s vložkou masových knedlíčků.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
250 grůznách druhů zeleniny (mrkev, petržel, kedlubny, cibule, fazolky,
papriky, hrášek, tykev, květák, rajčata, bambory)
150 gmletého vepřového masa
80 gkysaného zelí
30 grýže
1/2 ksvejce
1 lvody (masového vývaru)
šťáva z kysaného zelí
kysaná smetana
citronová šťáva
petrželka
sůl

Postup:

1. Drobně nakrájenou zeleninu a kysané zelí zalijeme vařící vodou (vývarem) a uvaříme doměkka
2. Ke konci varu přidáme rajčata nakrájená na kousky
3. Polévku okyselíme šťávou z kysaného zelí nebo citronovou šťávou
4. Přebranou, spařenou rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme odkapat, přidáme mleté maso, vejce, sůl, vše promícháme, utvoříme knedlíčky velikosti vlašského ořechu a zavaříme do trochy procezeného vývaru ze zeleniny
5. Knedlíčky vaříme velmi mírným varem asi 10 minut, potom je i s vývarem přidáme do polévky, vmícháme kysanou smetanu, polévku posypeme drobně nasekanou petrželkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy