Máte doma koupený multifunkční hrnec Salente Cuco+? Pokud ano, můžete se inspirovat tímto receptem! Jde o recept z rumunské kuchyně, který si jistě oblíbíte.
Ingredience:
1-1,5 kg | kus uzeného masa s kostí |
500 g | sušených fazolí |
300 ml | rajčatového protlaku |
4 ks | středně velké cibule |
2 ks | masité papriky |
2 ks | mrkve |
1 ks | červená paprika kapie |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | pikantní paprikové pasty |
2 lžičky | sladké mleté papriky |
svazek petrželky | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Ve vnitřní nádobě multicookeru na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli na program Saute (restování).
- Po 5 minutách přidejte nakrájené papriky a restujte do doby, než zelenina zesklovatí. Vše restujte asi 15 minut s otevřeným víkem.
- Poté vypněte přístroj (Start/Stop) a přidejte zbytek ingrediencí. Přidejte 1-1,2 l vody. Pozor! Nepřekračujte značku MAX na hrnci!
- Zavřete a utěsněte víko dle návodu k použití. Naprogramujte hrnec na funkci Beans/Chili, tlak “HIGH”, na dobu 60 minut.
- Po uplynutí času uvolněte tlak podle návodu a přidejte nadrobno nasekanou petrželku.
Co umí multifunkční hrnec Salente Cuco+? – tlakové vaření, pomalé vaření (nově volba teploty a času), restování (nově volba teploty a času), má více jak 30 programů! Tlačítka v češtině, vnitřní hrnec 6 l z nerez oceli a má také další bohaté příslušenství.
Poznámka:Recept k článku: Recepty inspirované Rumunskem z multifunkčního tlakového hrnce Salente Cuco