Kachna pečená dozlatova na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
2000 g | kachny |
2 lžíce | rajského protlaku |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | octa |
1 lžička | celého pepře |
2 ks | velké cibule |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | bobkového listu |
řeřicha na ozdobu | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme
2. V pekáčku na rozehřátém sádle porce masa ze všech stran dozlatova opečeme, maso vyndáme a ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme
3. K cibuli přidáme rajčatový protlak, oloupané, nadrobno nakrájené stroužky česneku, kuličky celého pepře, bobkové listy, osolíme, zalijeme vodou, krátce povaříme, vložíme zpět porce opečeného masa a přiklopené dusíme doměkka
4. Hotovou omáčku přecedíme, dochutíme octem, kachnu na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme řeřichou.
Podáváme s vařenými bramborami.