REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna po rumunsku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna pečená dozlatova na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
2000 gkachny
2 lžícerajského protlaku
2 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
1 lžíceocta
1 lžičkacelého pepře
2 ksvelké cibule
2 ksstroužků česneku
2 ksbobkového listu
řeřicha na ozdobu
voda
sůl

Postup:

1. Dobře očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme
2. V pekáčku na rozehřátém sádle porce masa ze všech stran dozlatova opečeme, maso vyndáme a ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme
3. K cibuli přidáme rajčatový protlak, oloupané, nadrobno nakrájené stroužky česneku, kuličky celého pepře, bobkové listy, osolíme, zalijeme vodou, krátce povaříme, vložíme zpět porce opečeného masa a přiklopené dusíme doměkka
4. Hotovou omáčku přecedíme, dochutíme octem, kachnu na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme řeřichou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy