Kachna pečená dozlatova na zeleninovém základě s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
2000 g | kachny |
50 g | hladké mouky |
200 ml | drůbežího vývaru |
200 ml | červeného vína |
2 lžíce | oleje |
3 ks | hřebíčků |
2 ks | bobkového listu |
2 ks | mrkve |
1 ks | petržele |
1 ks | celeru |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
tymián | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Kachnu důkldně očistíme, rozporcujeme na větší kusy, osolíme a posypeme kmínem
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu na menší kostičky, společně vše orestujeme na rozpáleném oleji, podlijeme vínem, přidáme bobkové listy, hřebíčky, mletý pepř, špetku tymiánu a krátce prohřejeme
3. Připravený zeleninový základ přendáme do pekáčku, položíme na něj naporcovanou kachnu, podlijeme vývarem, přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut, pak vrchní pekáček odklopíme a kachnu dopečeme doměkka
4. Hotové porce kachny vyndáme, zeleninový základ zahustíme nasucho opraženou moukou, krátce povaříme, vrátíme zpět porce masa a prohřejeme.
Vhodnou přílohou jsou štouchané brambory.