Přestože jsou Rumuni národ velmi temperamentní, nemusíte mít obavy, že bude tento pokrm příliš pikantní. A díky přípravě pomocí multifunkčního tlakového hrnce české značky Salente Cuco ho připravíte pohodlně a za poměrně krátký čas.
Ingredience:
Ingredience na 4 porce: | |
800 g | zelených fazolek |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | nastrouhaná mrkev |
1 ks | červená paprika |
1 ks | velká cibule |
1/2 svazku | petržele |
600 ml | vody |
4 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | červené mleté papriky |
1,5 lžičky | soli |
Na smetanovou omáčku: | |
600 g | smetany 20 % |
2 lžíce | mouky |
2 lžíce | vody |
1/4 lžičky | pepře |
Postup:
Způsob přípravy:
- Dejte rozehřát 4 lžíce olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte 2-3 minuty. Poté přidejte česnek, nastrouhanou mrkev a papriku. V tomto kroku použijte funkci Saute (restování) s otevřeným víkem.
- K orestované zelenině přidejte koření. Míchejte rychle, aby se nepřipálila mletá paprika. Po několika vteřinách přilijte hrneček vody a přidejte zelené fazolky. Trochu promíchejte a přidejte zbytek vody.
- Zavřete a utěsněte víko dle návodu k použití. Naprogramujte hrnec na funkci Meat/Stew na dobu 18-20 minut.
Omáčka:
- Do misky dejte mouku s vodou a dobře promíchejte.
- Přidejte smetanu a míchejte, dokud se ingredience nespojí. Přidejte pepř.
Mezitím:
- Po uplynutí 18-20 minut uvolněte tlak v hrnci dle návodu.
- Za stálého míchání ke smetanovému základu přidejte cca 2-3 naběračky horké omáčky z hrnce – pomalu, aby se smetana nesrazila.
- Poté smetanovým základem zalijte fazolky a nechte vařit 5 minut na funkci Saute (restování) s otevřeným víkem.
- Nakonec přidejte nadrobno nesekanou petrželku.
Co umí multifunkční hrnec Salente Cuco+? – tlakové vaření, pomalé vaření (nově volba teploty a času), restování (nově volba teploty a času), má více jak 30 programů! Tlačítka v češtině, vnitřní hrnec 6 l z nerez oceli a má také další bohaté příslušenství.
Poznámka:Recept k článku: Recepty inspirované Rumunskem z multifunkčního tlakového hrnce Salente Cuco