REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z baklažánů II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Baklažány upravené grilováním, rozmačkané, servírované spolu s červenou paprikou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
2 ksstředně velké baklažány
1 ksmalé červené papriky
1 ksmalé cibule
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté baklažány opečeme po všech stranách pod rozehřátým grilem, až slupka zčervená
2. Potom je opláchneme studenou vodou, slupku pečlivě odstraníme, dužinu rozmačkáme vařečkou, po kapkách vmícháme olej, takže vznikne hustá, hladká kaše
3. Kaši promícháme s jemně nakrájenou cibulí, mletým pepřem, solí a vychladíme
4. Salát obložíme tenkými nudličkami papriky a podáváme jako předkrm.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy