Recept z Rumunska na zapečený pokrm z hovězího masa, baklažánů, rajčat, cibule …
Ingredience:
750 g | hovězího masa |
20 g | sádla |
4 ks | velkých baklažánů |
4 ks | cibule |
1 ks | vejce |
2 lžíce | smetany |
rajčatový protlak | |
rajčata | |
strouhanka | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Omyté, neoloupané baklažány nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, posypeme je solí a necháme sůl 30 minut působit (baklažány tak zbavíme případné hořkosti), pak baklažány omyjeme, spaříme je vařící vodou a necháme dobře okapat
2. Každý plátek opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji
3. Maso na jemno umeleme, dáme na drobně pokrájenou a na sádle zpěněnou cibuli a podusíme
4. Necháme prochladnout, pak přidáme rozklepnuté vejce, smetanu, mletý pepř, sůl a vše promícháme
5. Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací misky dáme vrstvy baklažánů a masové směsi, horní vrstva je z baklažánů
6. Vše potom zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným ve dvou lžících vody, poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty a zapečeme.