REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jižní Amerika (Bolívie, Brazílie, Argentina ...)

Podkategorie: polévky 3, hlavní jídlo 11, přílohy 2, saláty 1, ostatní 2

Argentinská fazolová polévka

Z drůbežího vývaru, barevných fazolí, rajčat, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí připravená hutná polévka ostré chuti.

Argentínská nudlová polévka

Původní název argentinského receptu je con cabellos de angel.

Brazilské vepřové steaky II.

Jednoduchý recept inspirovaný brazilskou kuchyní. Plátky vepřového masa potřené grilovací omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco, přes noc marinované, pak grilované na dobře rozpáleném roštu grilu, servírované opět s omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco.

Empanadas – základní recept

Pečené taštičky, které pocházejí z chilské kuchyně, jsou zdravější variantou smažených empanadas. Nejčastěji se plní masovou směsí.

Feijoada

Tento pokrm je znám v mnoha podobách na celém území Jižní Ameriky, v Brazílii, Portugalsku … patří mezi gastronomické klenoty této oblasti.

Chilli-Bacon roláda z panenky

Další z inspirativních receptů firmy Hellmann`s. Tento je na osolenou vepřovou panenku hojně potřenou grilovací omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco, posypanou strouhankou a upečenou na grilu obalenou ve slanině.

Chilský guláš

Z roštěnky nakrájené nudličky masa, opečené na oleji, podušené s kapií.

Chilský minutkový guláš

Guláš připravený do 30 minut může chutnat také skvěle! Tento recept je na minutkový guláš připravený z hranolek pravé svíčkové, cibule, worcesterské omáčky, kápií, kečupu a koření.

Chimichurri

Skvělá argentinská omáčka k hovězím steakům. Má mnoho variant, v Uruguay se přidává čerstvé oregano, v USA čerstvý koriandr. Jsou známé i varianty s jemně nasekanou červenou paprikou. Omáčku lze použít jako marinádu, do které steaky naložíme, nebo omáčkou hotové steaky přelijeme.

Chimichurri podle Zdaňka Pohlreicha

Na olivovém oleji opečená cibule a česnek, smíchaná s bylinkami, octem a kořením, omáčka vhodná jako příloha ke grilovaným masům.

Křečovité kuře

Známý pokrm z oblasti Karibského moře, marinované kuře grilované na rozžhaveném uhlí.

Kuřecí špízy chimichurri

Kuřecí prsní řízky nakrájené na kousky, marinované, grilované dozlatova. Marináda chimichurri pochází z Argentiny.

Květákový chilli salát

Tento pikantní salát z Argentiny je vhodný i pro lidi podporující štíhlou linii.

Marináda chimichurri

Recept na marinádu chimichurri, pochází z Argentiny, kde se používá především na marinování masa určeného ke grilování.

Omáčka chimichurri

Tato omáčka se hodí k pečeným nebo grilovaným masům a také k rybám. Recept pochází z Argentiny.

Sancocho

Sancocho je tradiční polévka (často považována za guláš) v několika latinskoamerických kuchyních. Různé obměny tohoto receptu najdeme v Kolumbii, Panamě, Mexiku, Ekvádoru, Peru a dalších zemích.

Sardinky po argentinsku

Recept z Argentiny. Sardinky zakapané citronovou šťávou, posypané kořením asado a zapečené v troubě s vrstvou rajčat a plátky limetky.

Silpancho

Plátky masa obalené v česnekové směsi a strouhance, opečené dozlatova, podávané s volským okem, vařenou rýží i opečenými bramborami a salsou.

Surinamské kuře

Kousky opečeného kuřete podušené spolu se slaninou, cibulí, červenou paprikou, feferonkou, zázvorem a kysaným zelím.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy