REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jižní Amerika (Bolívie, Brazílie, Argentina ...)

Podkategorie: polévky 3, hlavní jídlo 14, přílohy 2, saláty 1, ostatní 3

Argentinská fazolová polévka

Z drůbežího vývaru, barevných fazolí, rajčat, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí připravená hutná polévka ostré chuti.

Argentínská nudlová polévka

Původní název argentinského receptu je con cabellos de angel.

Brazilské vepřové steaky II.

Jednoduchý recept inspirovaný brazilskou kuchyní. Plátky vepřového masa potřené grilovací omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco, přes noc marinované, pak grilované na dobře rozpáleném roštu grilu, servírované opět s omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco.

Eliché s hovězím špízem chimichurri, klobásou chorizo, fazolemi, kapustou a rajčaty

Brazilská kuchyně je jako velký kotlík, ve kterém se mísí prvky té evropské, africké i asijské, ale také tradice domorodých obyvatel. I přes velkou různorodost si zachovává elegantní jednoduchost, zakládá si na čerstvých surovinách a exotických chutích. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení!

Empanadas – základní recept

Pečené taštičky, které pocházejí z chilské kuchyně, jsou zdravější variantou smažených empanadas. Nejčastěji se plní masovou směsí.

Empanadas (smažené) – dvě náplně

Empanadas jsou oblíbené hlavně v Portugalsku, Mexiku, také Španělsku a v Brazílii. Jedná se o šátečky z pšeničné mouky plněné nejrůznějšími nádivkami, od oblíbené masové až po sýrovou nebo dokonce rybí. Buď se smaží v rozpáleném oleji, nebo je lze také upéci v troubě.

Feijoada

Tento pokrm je znám v mnoha podobách na celém území Jižní Ameriky, v Brazílii, Portugalsku … patří mezi gastronomické klenoty této oblasti.

Chilli-Bacon roláda z panenky

Další z inspirativních receptů firmy Hellmann`s. Tento je na osolenou vepřovou panenku hojně potřenou grilovací omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco, posypanou strouhankou a upečenou na grilu obalenou ve slanině.

Chilský guláš

Z roštěnky nakrájené nudličky masa, opečené na oleji, podušené s kapií.

Chilský guláš III.

Nejde o klasický, dlouho dušený guláš s kusy masa, ale spíše o rychlou minutku. V kuchařkách i na internetu najdete mnoho receptů na minutkové guláše. Při jejich přípravě je důležité použít maso, které se hodí na jeho krátkou přípravu na pánvi. Rychlému změknutí masa přispívá i nakrájení na drobné kostičky či nudličky, na rozdíl od klasických, dlouho se táhnoucích, gulášů, při jejich přípravě naopak používáme větší kusy masa.

Chilský minutkový guláš

Guláš připravený do 30 minut může chutnat také skvěle! Tento recept je na minutkový guláš připravený z hranolek pravé svíčkové, cibule, worcesterské omáčky, kápií, kečupu a koření.

Chimichurri

Skvělá argentinská omáčka k hovězím steakům. Má mnoho variant, v Uruguay se přidává čerstvé oregano, v USA čerstvý koriandr. Jsou známé i varianty s jemně nasekanou červenou paprikou. Omáčku lze použít jako marinádu, do které steaky naložíme, nebo omáčkou hotové steaky přelijeme.

Chimichurri podle Zdaňka Pohlreicha

Na olivovém oleji opečená cibule a česnek, smíchaná s bylinkami, octem a kořením, omáčka vhodná jako příloha ke grilovaným masům.

Křečovité kuře

Známý pokrm z oblasti Karibského moře, marinované kuře grilované na rozžhaveném uhlí.

Kuřecí špízy chimichurri

Kuřecí prsní řízky nakrájené na kousky, marinované, grilované dozlatova. Marináda chimichurri pochází z Argentiny.

Květákový chilli salát

Tento pikantní salát z Argentiny je vhodný i pro lidi podporující štíhlou linii.

Marináda chimichurri

Recept na marinádu chimichurri, pochází z Argentiny, kde se používá především na marinování masa určeného ke grilování.

Omáčka chimichurri

Tato omáčka se hodí k pečeným nebo grilovaným masům a také k rybám. Recept pochází z Argentiny.

Penne s kachnou pečenou na pivě, s hráškem, karotkou, paprikami a koriandrem

Recept původem z Peru. Jde o kachní nohy upečené v troubě nejprve zakryté alobalem, pak odkryté, podlité pivem. Pečená kachní stehna podle tohoto receptu se podávají servírovaná s ochucenými pene těstovinami ozdobená lístky koriandru a červenou cibulí.

Sancocho

Sancocho je tradiční polévka (často považována za guláš) v několika latinskoamerických kuchyních. Různé obměny tohoto receptu najdeme v Kolumbii, Panamě, Mexiku, Ekvádoru, Peru a dalších zemích.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.