REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křečovité kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Známý pokrm z oblasti Karibského moře, marinované kuře grilované na rozžhaveném uhlí.


Ingredience:
4 kslibové porce kuřete
2 kschilli papričky bez semínek
1 kssvazek jarních cibulek (šalotek)
1 ksstroužek česneku
1 kszázvorového kořenu 5 cm
4 lžícebílého vinného octa
3 lžícesvětlé sójové omáčky
1 lžičkasušeného tymiánu
1 lžičkamleté červené papriky
1/4 lžičkymletého nového koření
špetka mletého hřebíčku
špetka mleté skořice
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso opláchneme a utřeme nejlépe papírovým ubrouskem do sucha, vložíme do skleněné mělké mísy
2. Do mixéru dáme cibulky, chilli, oloupaný a nahrubo pokrájený zázvor, tymián, papriku, nové koření, skořici, hřebíček, vinný ocet, sójovou omáčku a dle chuti pepř, vše rozmixujeme dohladka
3. Marinádou přelijeme porce kuřete, maso obrátíme, aby se marináda dostala všude
4. V lednici marinujeme maso 24 hodin 5. Kuře z marinády vyjmeme a 30 minut grilujeme na středně rozžhaveném dřevěném uhlí, občas jednotlivé kusy obrátíme a natřeme zbývající marinádou, dokud se maso nepropeče a nezhnědne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy