REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křečovité kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Známý pokrm z oblasti Karibského moře, marinované kuře grilované na rozžhaveném uhlí.


Ingredience:
4 kslibové porce kuřete
2 kschilli papričky bez semínek
1 kssvazek jarních cibulek (šalotek)
1 ksstroužek česneku
1 kszázvorového kořenu 5 cm
4 lžícebílého vinného octa
3 lžícesvětlé sójové omáčky
1 lžičkasušeného tymiánu
1 lžičkamleté červené papriky
1/4 lžičkymletého nového koření
špetka mletého hřebíčku
špetka mleté skořice
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso opláchneme a utřeme nejlépe papírovým ubrouskem do sucha, vložíme do skleněné mělké mísy
2. Do mixéru dáme cibulky, chilli, oloupaný a nahrubo pokrájený zázvor, tymián, papriku, nové koření, skořici, hřebíček, vinný ocet, sójovou omáčku a dle chuti pepř, vše rozmixujeme dohladka
3. Marinádou přelijeme porce kuřete, maso obrátíme, aby se marináda dostala všude
4. V lednici marinujeme maso 24 hodin 5. Kuře z marinády vyjmeme a 30 minut grilujeme na středně rozžhaveném dřevěném uhlí, občas jednotlivé kusy obrátíme a natřeme zbývající marinádou, dokud se maso nepropeče a nezhnědne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy