REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Brazilské vepřové steaky II.

Jednoduchý recept inspirovaný brazilskou kuchyní. Plátky vepřového masa potřené grilovací omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco, přes noc marinované, pak grilované na dobře rozpáleném roštu grilu, servírované opět s omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco.

Eliché s hovězím špízem chimichurri, klobásou chorizo, fazolemi, kapustou a rajčaty

Brazilská kuchyně je jako velký kotlík, ve kterém se mísí prvky té evropské, africké i asijské, ale také tradice domorodých obyvatel. I přes velkou různorodost si zachovává elegantní jednoduchost, zakládá si na čerstvých surovinách a exotických chutích. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení!

Empanadas – základní recept

Pečené taštičky, které pocházejí z chilské kuchyně, jsou zdravější variantou smažených empanadas. Nejčastěji se plní masovou směsí.

Feijoada

Tento pokrm je znám v mnoha podobách na celém území Jižní Ameriky, v Brazílii, Portugalsku … patří mezi gastronomické klenoty této oblasti.

Chilli-Bacon roláda z panenky

Další z inspirativních receptů firmy Hellmann`s. Tento je na osolenou vepřovou panenku hojně potřenou grilovací omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco, posypanou strouhankou a upečenou na grilu obalenou ve slanině.

Chilský guláš

Z roštěnky nakrájené nudličky masa, opečené na oleji, podušené s kapií.

Chilský minutkový guláš

Guláš připravený do 30 minut může chutnat také skvěle! Tento recept je na minutkový guláš připravený z hranolek pravé svíčkové, cibule, worcesterské omáčky, kápií, kečupu a koření.

Křečovité kuře

Známý pokrm z oblasti Karibského moře, marinované kuře grilované na rozžhaveném uhlí.

Kuřecí špízy chimichurri

Kuřecí prsní řízky nakrájené na kousky, marinované, grilované dozlatova. Marináda chimichurri pochází z Argentiny.

Penne s kachnou pečenou na pivě, s hráškem, karotkou, paprikami a koriandrem

Recept původem z Peru. Jde o kachní nohy upečené v troubě nejprve zakryté alobalem, pak odkryté, podlité pivem. Pečená kachní stehna podle tohoto receptu se podávají servírovaná s ochucenými pene těstovinami ozdobená lístky koriandru a červenou cibulí.

Sardinky po argentinsku

Recept z Argentiny. Sardinky zakapané citronovou šťávou, posypané kořením asado a zapečené v troubě s vrstvou rajčat a plátky limetky.

Silpancho

Plátky masa obalené v česnekové směsi a strouhance, opečené dozlatova, podávané s volským okem, vařenou rýží i opečenými bramborami a salsou.

Surinamské kuře

Kousky opečeného kuřete podušené spolu se slaninou, cibulí, červenou paprikou, feferonkou, zázvorem a kysaným zelím.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy