hlavní jídlo
Brazilské vepřové steaky II.
Jednoduchý recept inspirovaný brazilskou kuchyní. Plátky vepřového masa potřené grilovací omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco, přes noc marinované, pak grilované na dobře rozpáleném roštu grilu, servírované opět s omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco.
Eliché s hovězím špízem chimichurri, klobásou chorizo, fazolemi, kapustou a rajčaty
Brazilská kuchyně je jako velký kotlík, ve kterém se mísí prvky té evropské, africké i asijské, ale také tradice domorodých obyvatel. I přes velkou různorodost si zachovává elegantní jednoduchost, zakládá si na čerstvých surovinách a exotických chutích. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení!
Empanadas – základní recept
Pečené taštičky, které pocházejí z chilské kuchyně, jsou zdravější variantou smažených empanadas. Nejčastěji se plní masovou směsí.
Feijoada
Tento pokrm je znám v mnoha podobách na celém území Jižní Ameriky, v Brazílii, Portugalsku … patří mezi gastronomické klenoty této oblasti.
Chilli-Bacon roláda z panenky
Další z inspirativních receptů firmy Hellmann`s. Tento je na osolenou vepřovou panenku hojně potřenou grilovací omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco, posypanou strouhankou a upečenou na grilu obalenou ve slanině.
Chilský guláš
Z roštěnky nakrájené nudličky masa, opečené na oleji, podušené s kapií.
Chilský minutkový guláš
Guláš připravený do 30 minut může chutnat také skvěle! Tento recept je na minutkový guláš připravený z hranolek pravé svíčkové, cibule, worcesterské omáčky, kápií, kečupu a koření.
Křečovité kuře
Známý pokrm z oblasti Karibského moře, marinované kuře grilované na rozžhaveném uhlí.
Kuřecí špízy chimichurri
Kuřecí prsní řízky nakrájené na kousky, marinované, grilované dozlatova. Marináda chimichurri pochází z Argentiny.
Penne s kachnou pečenou na pivě, s hráškem, karotkou, paprikami a koriandrem
Recept původem z Peru. Jde o kachní nohy upečené v troubě nejprve zakryté alobalem, pak odkryté, podlité pivem. Pečená kachní stehna podle tohoto receptu se podávají servírovaná s ochucenými pene těstovinami ozdobená lístky koriandru a červenou cibulí.
Sardinky po argentinsku
Recept z Argentiny. Sardinky zakapané citronovou šťávou, posypané kořením asado a zapečené v troubě s vrstvou rajčat a plátky limetky.
Silpancho
Plátky masa obalené v česnekové směsi a strouhance, opečené dozlatova, podávané s volským okem, vařenou rýží i opečenými bramborami a salsou.
Surinamské kuře
Kousky opečeného kuřete podušené spolu se slaninou, cibulí, červenou paprikou, feferonkou, zázvorem a kysaným zelím.
reklama