REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sardinky po argentinsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Argentiny. Sardinky zakapané citronovou šťávou, posypané kořením asado a zapečené v troubě s vrstvou rajčat a plátky limetky.


Ingredience:
1000 gčerstvých sardinek
400 grajčat
100 mlolivového oleje
1 lžícekoření asado
1 kslimetky
1 kscitronu - šťáva
petrželka na ozdobení
voda
sůl

Postup:

1. Sardinky dobře očistíme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, potom je zakapeme citronovou šťávou, osolíme, posypeme kořením asado a necháme v chladu odležet
2. Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtvrtky, limetku i s kůrou řádně očistíme kartáčkem pod teplou vodou a nakrájíme na tenké plátky
3. Zapékací misku vymažeme olejem, střídavě do ní naskládáme vrstvu rajčat, plátky limetky, připravené sardinky, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut
4. Hotové sardinky zdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je především bílé pečivo – čerstvá francouzská bageta, opečený toust, ale i také vařené brambory.

Poznámka:

Asado – Původem argentinská směs koření na pečené ryby. Vhodná je pod veškerá dušená masa, těstoviny a do rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy