Nejde o klasický, dlouho dušený guláš s kusy masa, ale spíše o rychlou minutku. V kuchařkách i na internetu najdete mnoho receptů na minutkové guláše. Při jejich přípravě je důležité použít maso, které se hodí na jeho krátkou přípravu na pánvi. Rychlému změknutí masa přispívá i nakrájení na drobné kostičky či nudličky, na rozdíl od klasických, dlouho se táhnoucích, gulášů, při jejich přípravě naopak používáme větší kusy masa.
Ingredience:
300 g | hovězí svíčkové (vepřová panenka) |
1 ks | větší cibule |
1 ks | červená paprika |
3 lžíce | kečupu |
1 lžíce | worchestru |
chilli | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na proužky, na rozehřátém oleji restujeme 2 minuty.
- Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a červenou papriku, ochutíme kečupem, worchestrem, chilli, osolíme.
- Krátce podusíme, až zelenina změkne.
Podáváme s hranolky, kroketami, pečenými brambory.
Poznámka:Text i foto: D.M.