REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Empanadas – základní recept

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené taštičky, které pocházejí z chilské kuchyně, jsou zdravější variantou smažených empanadas. Nejčastěji se plní masovou směsí.


Ingredience:
600 gpolohrubé mouky
100 gmásla
2 lžičkykypřicího prášku
2 lžičkysoli
160 ml vody
1 ksvejce

Postup:

1. Mouku promícháme mouku se solí a práškem do pečiva
2. Máslo nakrájíme na menší kousky a přidáme s vejcem a vodou k mouce
3. Vytvoříme těsto a pokud je to nutné, přisypeme opatrně ještě mouku
4. Těsto rozválíme na tenký plát
5. Vykrajujeme kolečka a plníme oblíbenou nádivkou, zatím si předehřejeme troubu
6. Kolečka přeložíme napůl a pečlivě utěsníme kraje
7. Pečeme necelou půhodinku při 180 °C na plechu vyloženém papírem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy