Plátky masa obalené v česnekové směsi a strouhance, opečené dozlatova, podávané s volským okem, vařenou rýží i opečenými bramborami a salsou.
Ingredience:
4 ks | plátků roštěnce |
4 ks | velkých brambor |
4 ks | vajec |
2 ks | stroužků česneku |
160 g | rýže |
2 lžíce | strouhanky |
1 lžíce | nasekané petrželové nati |
mletý pepř | |
olivový olej | |
voda | |
sůl | |
Na salsu: | |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | nasekané petrželové nati |
4 ks | rajčat |
1 ks | červené cibule |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve si uděláme salsu; do mísy dáme spařená oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nasekanou petržel, olivový olej, vše promícháme, podle chuti osolíme a necháme v chladu odležet
2. Oloupané brambory nakrájené na kostky uvaříme v osolené vodě doměkka a zvlášť uvaříme v osolené vodě i rýži 3. Oloupaný česnek utřeme se solí, ochutíme pepřem a promícháme s nadrobno nakrájenou petrželí
4. Plátky masa opláchneme, osušíme, potřeme česnekovou směsí, obalíme ve strouhance a pak paličkou pečlivě rozklepeme
5. V jedné pánvi na rozehřátém oleji usmažíme 4 volská oka, ve druhé pánvi na rozehřátém oleji opečeme obalené maso po obou stranách dozlatova a dáme okapat na papírový ubrousek
6. Nakonec v jedné pánvi opečeme uvařené brambory, přimícháme rýži, směs rozdělíme do talířů, na ni položíme plátek masa i volské oko a pokrm ozdobíme vychladlou salsou.