REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Silpancho

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa obalené v česnekové směsi a strouhance, opečené dozlatova, podávané s volským okem, vařenou rýží i opečenými bramborami a salsou.


Ingredience:
4 ksplátků roštěnce
4 ksvelkých brambor
4 ksvajec
2 ksstroužků česneku
160 grýže
2 lžícestrouhanky
1 lžícenasekané petrželové nati
mletý pepř
olivový olej
voda
sůl
Na salsu:
2 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekané petrželové nati
4 ksrajčat
1 ksčervené cibule
sůl

Postup:

1. Nejdříve si uděláme salsu; do mísy dáme spařená oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nasekanou petržel, olivový olej, vše promícháme, podle chuti osolíme a necháme v chladu odležet
2. Oloupané brambory nakrájené na kostky uvaříme v osolené vodě doměkka a zvlášť uvaříme v osolené vodě i rýži 3. Oloupaný česnek utřeme se solí, ochutíme pepřem a promícháme s nadrobno nakrájenou petrželí
4. Plátky masa opláchneme, osušíme, potřeme česnekovou směsí, obalíme ve strouhance a pak paličkou pečlivě rozklepeme
5. V jedné pánvi na rozehřátém oleji usmažíme 4 volská oka, ve druhé pánvi na rozehřátém oleji opečeme obalené maso po obou stranách dozlatova a dáme okapat na papírový ubrousek
6. Nakonec v jedné pánvi opečeme uvařené brambory, přimícháme rýži, směs rozdělíme do talířů, na ni položíme plátek masa i volské oko a pokrm ozdobíme vychladlou salsou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy