Recept původem z Peru. Jde o kachní nohy upečené v troubě nejprve zakryté alobalem, pak odkryté, podlité pivem. Pečená kachní stehna podle tohoto receptu se podávají servírovaná s ochucenými pene těstovinami ozdobená lístky koriandru a červenou cibulí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | kachní stehna |
4 ks | žluté papriky nakrájené na tenké nudličky |
2 ks | stroužky česneku nakrájeného na malé kostičky |
2 ks | červená cibule nakrájené na malé kostičky |
2 ks | bílá cibule nakrájené na malé kostičky |
2 ks | mrkve nakrájené na tenké nudličky |
1 ks | limetka |
400 g | Adriana Penne |
100 g | čerstvého nebo mraženého hrášku |
300 ml | černého piva |
100 ml | extra panenského olivového oleje |
50 ml | slunečnicového oleje |
1 lžíce | drcených semínek koriandru |
1 svazek | čerstvého koriandru |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Kachní stehna ochuťte solí, pepřem a semínky koriandru.
- Rozehřejte pekáč, přidejte slunečnicový olej, vložte kachní stehna, opečte ze všech stran a dejte stranou.
- Do pekáče přidejte cibuli a orestujte dozlatova, přidejte česnek, pivo a svařte na polovinu obsahu. Kachní stehna vraťte zpět do pekáče a zalijte dostatečným množstvím vody, tak aby maso bylo do 3/4 zakryté tekutinou. Zakryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte doměkka zhruba 90 minut dle velikosti. Na závěrečných 30 minut odstraňte alobal.
- Maso dejte stranou a šťávu přeceďte přes jemný cedník.
- Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.
- Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, mrkev, papriky a orestujte. Přilijte šťávu z pečení, popřípadě ochuťte solí a pepřem. Přidejte těstoviny, hrášek, dobře promíchejte a nechte prohřát.
- Červenou cibuli a lístky koriandru ochuťte limetkovou šťávou a olivovým olejem.
- Připravené těstoviny naservírujte na talíř s pečeným kachním stehnem a ozdobte lístky koriandru a červenou cibulí.
Více o těstovinách Adriana Penne od Adriany najdete zde: PENNE