REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Penne s kachnou pečenou na pivě, s hráškem, karotkou, paprikami a koriandrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem z Peru. Jde o kachní nohy upečené v troubě nejprve zakryté alobalem, pak odkryté, podlité pivem. Pečená kachní stehna podle tohoto receptu se podávají servírovaná s ochucenými pene těstovinami ozdobená lístky koriandru a červenou cibulí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskachní stehna
4 ksžluté papriky nakrájené na tenké nudličky
2 ksstroužky česneku nakrájeného na malé kostičky
2 ksčervená cibule nakrájené na malé kostičky
2 ksbílá cibule nakrájené na malé kostičky
2 ksmrkve nakrájené na tenké nudličky
1 kslimetka
400 gAdriana Penne
100 gčerstvého nebo mraženého hrášku
300 mlčerného piva
100 mlextra panenského olivového oleje
50 mlslunečnicového oleje
1 lžícedrcených semínek koriandru
1 svazekčerstvého koriandru
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Kachní stehna ochuťte solí, pepřem a semínky koriandru.
  2. Rozehřejte pekáč, přidejte slunečnicový olej, vložte kachní stehna, opečte ze všech stran a dejte stranou.
  3. Do pekáče přidejte cibuli a orestujte dozlatova, přidejte česnek, pivo a svařte na polovinu obsahu. Kachní stehna vraťte zpět do pekáče a zalijte dostatečným množstvím vody, tak aby maso bylo do 3/4 zakryté tekutinou. Zakryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte doměkka zhruba 90 minut dle velikosti. Na závěrečných 30 minut odstraňte alobal.
  4. Maso dejte stranou a šťávu přeceďte přes jemný cedník.
  5. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.
  6. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, mrkev, papriky a orestujte. Přilijte šťávu z pečení, popřípadě ochuťte solí a pepřem. Přidejte těstoviny, hrášek, dobře promíchejte a nechte prohřát.
  7. Červenou cibuli a lístky koriandru ochuťte limetkovou šťávou a olivovým olejem.
  8. Připravené těstoviny naservírujte na talíř s pečeným kachním stehnem a ozdobte lístky koriandru a červenou cibulí.
Doporučení:

Více o těstovinách Adriana Penne od Adriany najdete zde: PENNE

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Ledové kávové drinky – TOHLE JE IN…stantní káva

Léto a prázdniny doslova vyzývají k experimentování. Třeba s kávou a ledem a… To už záleží na vás. Míchané drinky s instantní kávou jsou nový trend. Perfektně vypadají i chutnají, a hlavně jsou jednoduché na přípravu. Nabízejí osvěžení, energii a relax v jednom. Můžete zkoušet různé druhy limonád nebo ovocných šťáv, (ne)mlék a přidávat i alkohol. Inspirujte se vybranými recepty s instantními novinkami Jacobs – s jemnější Jacobs Velvet Crema, která je vyráběna ze světleji pražených zrn a nabízí velice jemnou, vyváženou chuť a bohatou pěnu, nebo Jacobs Intense, která naopak vyniká plnou a intenzivní chutí s neodolatelným aroma díky tmavšímu stupni pražení kávových zrn. Více na www.kavajacobs.cz/recepty. Je léto, míchejte a bavte se!

číst dále ...

Spaluje tuk a snižuje hladinu cukru v krvi. Pivo umí zázraky

Říká se, že pivo dělá hezká těla. To ovšem nemusí být nadsázka. Jeho střídmá konzumace může posloužit nejen našemu vzhledu, ale také fungování organismu. V čem nám tedy může pivo prospívat?

číst dále ...

Netradiční letní recepty s kvalitními potravinami

Léto se pomalu ale jistě přesouvá do své druhé poloviny. Nastává období, kdy dozrává nepřeberné množství ovoce a zeleniny. Pokud patříte mezi vyznavače zahrádkaření a s láskou pěstujete vlastní ovoce a zeleninu, zcela jistě nám dáte za pravdu, že v tomto období pomalu nevíte, kam s ní. Navíc i zemědělci mají hodně úrody a čerstvé, právě sklizené zeleniny z naší produkce jsou doslova plné obchody. A proto přinášíme nové recepty, které se na konec léta dokonale hodí. Společně si připravíme studenou rajčatovou polévku, zeleninový bowl s jáhlami a grilovanou zeleninou, ledový čas s borůvkami a meduňkou a jako sladkou tečku přinášíme vdolky s meruňkovým džemem. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech jednotlivých potravin.

číst dále ...

5 tipů co nezapomenout, když vyrážíte s dětmi k vodě

Horké léto se vždy lépe tráví u vody, a to platí hlavně s dětmi. V české kotlině je k dispozici mnoho míst, která se dají navštívit a kde se lze pomocí chladivé vody náležitě osvěžit. Samozřejmě ale pořád existuje možnost odcestovat k moři v rámci rodinné dovolené. Kterou variantu si vyberete, záleží jenom na vás. V každém případě se ale pořádně vybavte. Jednotlivá místa jsou totiž vždy něčím specifická a vyžadují jiné prostředky pro děti na zabavení.

číst dále ...

Mezinárodní den prosecca je tady. Jak si ho vychutnat a kdy si ho lidé nejčastěji dávají?

Připijte si s námi! Oblíbené prosecco slaví, a to rovnou mezinárodním dnem, který připadá na 13. srpna. Přečtěte si o tom, proč je u nás toto šumivé víno stále populárnější a který z krajů podle dat společnosti Dáme jídlo vede v jeho popíjení. A k tomu si nezapomeňte dát skleničku lahodného prosecca. Kurýři ze společnosti Dáme market Vám ho dovezou čerstvě vychlazené až ke dveřím během chvilky.

číst dále ...

PICKWICK – letní čajové osvěžení

V horkých dnech bychom měli pravidelně doplňovat tekutiny, aby se organizmus na vysoké teploty lépe adaptoval. Pro pitný režim jsou vhodné také čaje, nejlépe osvěží studené nebo s ledem. A nejlepší je připravit si je doma. Stačí jen čaj uvařit, nechat vychladnout a pak můžete přidávat ingredience, které máte po ruce – sezónní ovoce ze zahrádky nebo mražené, okurku, bylinky, koření… a přislazovat co nejméně, nejlépe vůbec. Ideální je čaje střídat – černé, zelené, bylinné nebo u nás nejoblíbenější ovocné čaje – takže každý den můžete vychutnávat jiný. Pro inspiraci připravila značka Pickwick několik tipů na letní čajové osvěžení.

číst dále ...

Středomořské speciality na gril i v pohodlí domova

S létem si všichni spojí dovolenou, pláže, relax, zážitky, a to nejen cestovatelské, ale i ty gurmánské. Za vůní a chutí oblíbených středomořských specialit ale není potřeba cestovat tak daleko. Připravte pro rodinu nebo přátele menu inspirované Itálií, Řeckem a Bulharskem u sebe na zahradě nebo na balkoně. Potřebujete k tomu jen kvalitní suroviny, gril a správný recept. Drůbežářský závod Klatovy vám přináší tři recepty, které si jistě zamilujete a zařadíte do grilovacího rituálu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy