REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí špízy chimichurri

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsní řízky nakrájené na kousky, marinované, grilované dozlatova. Marináda chimichurri pochází z Argentiny.


Ingredience:
4 kskuřecích prsních řízků
1 kscitronu
Na chimichurri marinádu:
3 lžíceolivového oleje
3 lžícečerveného vinného octa
1 lžíceoreganových listků
1/2 lžičkymořské soli
1/4 lžičkykajenského pepře
1/4 lžičkypapriky
1 malá hrst koriandrových lístků
1 malá hrsthladkolisté petržele
2 ksstroužky česneku

Postup:

1. Připravíme si marinádu; oloupané, nahrubo nasekané stroužky česneku dáme do hmoždíře, zasypeme solí, roztlučeme a rozmělníme do pasty, přidáme bylinky, kajenský pepř, mletou papriku, olivový olej, vše rozmícháme a nakonec přimícháme vinný ocet
2. Špejle nebo dřevěné jehly na špíz namočíme do vody
3. Každý kuřecí řízek nakrájíme na zhruba šest kousků, dáme do mísy, zalijeme marinádou chimichurri, všechny kousky masa v ní obalíme a přiklopené dáme na jednu až tři hodiny do ledničky
4. Půl hodiny před grilováním maso z lednice vyndáme, po třech až čtyřech kusech napíchneme na špejle a za stálého otáčení i potírání zbylou marinádou grilujeme zhruba 12 minut dozlatova
5. Podáváme pokapané citronem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy