Kousky opečeného kuřete podušené spolu se slaninou, cibulí, červenou paprikou, feferonkou, zázvorem a kysaným zelím.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
2 ks | červené masité papriky |
1 ks | feferonky |
1 ks | cibule |
500 g | kyselého zelí |
100 g | slaniny |
kousek kořene zázvoru | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kuře naporcujeme na menší kousky
2. Pokrájíme slaninu rozpustíme na rozpálené pánvi, přidáme cibuli a kyselé zelí, chvíli podusíme
3. Na druhé pánvi opečeme kousky kuřete dozlatova
4. K zelí přidáme strouhaný zázvor, nasekanou, jadřinců zbavenou papriku a feferonku, promícháme, přidáme kousky kuřete, dusíme do měkka, během dušení pokrm občas zamícháme, případně podlijeme vodou.
5. Surinamské kuře podáváme s vařeným bramborem.