REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Surinamské kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky opečeného kuřete podušené spolu se slaninou, cibulí, červenou paprikou, feferonkou, zázvorem a kysaným zelím.


Ingredience:
1 kskuřete
2 ksčervené masité papriky
1 ksfeferonky
1 kscibule
500 gkyselého zelí
100 gslaniny
kousek kořene zázvoru
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuře naporcujeme na menší kousky
2. Pokrájíme slaninu rozpustíme na rozpálené pánvi, přidáme cibuli a kyselé zelí, chvíli podusíme
3. Na druhé pánvi opečeme kousky kuřete dozlatova
4. K zelí přidáme strouhaný zázvor, nasekanou, jadřinců zbavenou papriku a feferonku, promícháme, přidáme kousky kuřete, dusíme do měkka, během dušení pokrm občas zamícháme, případně podlijeme vodou.
5. Surinamské kuře podáváme s vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy