Původní název argentinského receptu je con cabellos de angel.
Ingredience:
1 l | kuřecího vývaru |
200 g | rajčat |
100 g | jemných polévkových nudlí |
50 g | strouhaného sýra |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | petrželky |
1 ks | cibule |
špetka šafránu | |
špetka chilli | |
sůl |
Postup:
1. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibulku
2. Přidáme posekanou petrželku, přisypeme nudle a opražíme je dozlatova
3. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme a podusíme do měkka
4. Zalijeme horkým vývarem, přidáme šafrán, chilli a vaříme až nudle změknou
5. Polévku nalijeme do talířů a jednotlivé porce posypeme strouhaným sýrem.
Recept nám poslal Dalibor Marounek