REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chimichurri podle Zdaňka Pohlreicha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na olivovém oleji opečená cibule a česnek, smíchaná s bylinkami, octem a kořením, omáčka vhodná jako příloha ke grilovaným masům.


Ingredience:
4 ksstroužky česneku
1 ksčervené cibule
1/2 hrstizelená petržel
1/2 hrstilísty máty
1 dclolivového oleje
trochu listů zeleného oregana a tymiánu
červený vinný ocet a ocet jablečný
šťáva z 1 ks citrónu
šťáva z 1 ks limety
bazalka
pepř
sůl

Postup:

1. Česnek a cibuli nakrájíme na kostičky, na olivovém oleji orestujeme dozlatova
2. Bylinky nasekáme nadrobno, zakápneme oběma octy, citronovou a limetkovou šťávou, okořeníme pepřem a osolíme
3. Olivový olej s orestovanou cibulí a česnekem zamícháme k bylinkám a dáme na 2 hodiny odležet do lednice.

Poznámka:

Další recepty z pořadu Rozpal to šéfe! najdete zde: Rozpal to šéfe!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy