Na olivovém oleji opečená cibule a česnek, smíchaná s bylinkami, octem a kořením, omáčka vhodná jako příloha ke grilovaným masům.
Ingredience:
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | červené cibule |
1/2 hrsti | zelená petržel |
1/2 hrsti | lísty máty |
1 dcl | olivového oleje |
trochu listů zeleného oregana a tymiánu | |
červený vinný ocet a ocet jablečný | |
šťáva z 1 ks citrónu | |
šťáva z 1 ks limety | |
bazalka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Česnek a cibuli nakrájíme na kostičky, na olivovém oleji orestujeme dozlatova
2. Bylinky nasekáme nadrobno, zakápneme oběma octy, citronovou a limetkovou šťávou, okořeníme pepřem a osolíme
3. Olivový olej s orestovanou cibulí a česnekem zamícháme k bylinkám a dáme na 2 hodiny odležet do lednice.
Další recepty z pořadu Rozpal to šéfe! najdete zde: Rozpal to šéfe!.