REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marináda chimichurri

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na marinádu chimichurri, pochází z Argentiny, kde se používá především na marinování masa určeného ke grilování.


Ingredience:
1 malá hrstkoriandrových lístků
1 malá hrsthladkolisté petržele
3 lžícečerveného vinného octa
3 lžíceolivového oleje
1 lžíceoreganových listků
1/2 lžičkymořské soli
1/4 lžičkykajenského pepře
1/4 lžičkypapriky
2 ksstroužky česneku

Postup:

1. Oloupané, nahrubo nasekané stroužky česneku dáme do hmoždíře, zasypeme solí, roztlučeme a rozmělníme do pasty
2. Přidáme bylinky, kajenský pepř, mletou papriku, olivový olej, vše rozmícháme a nakonec přimícháme vinný ocet
3. Marinádu používáme na nakládání masa určeného ke grilování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy