Tento pikantní salát z Argentiny je vhodný i pro lidi podporující štíhlou linii.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 ks | květáku |
2 ks | chilli papričky |
100 g | černých oliv |
4 lžíce | olivového oleje |
4 lžíce | hořčice |
2 lžíce | vinného octa |
zelená petrželka | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný a pod tekoucí studenou vodou opláchnutý květák rozebereme na jednotlivé růžičky, uvaříme ho v mírně osolené vodě do poloměkka, uvařený květák propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat
2. V misce rozmícháme vinný ocet spolu s hořčicí a olivovým olejem, zálivku dochutíme solí, pepřem a kouskem rozsekané chilli papričky
3. Zbylé chilli papričky očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, promícháme je s okapaným květákem a černými olivami
4. Salát rozdělíme do misek a jednotlivé porce přelijeme připravenou zálivkou, zdobíme petrželkou.
1 porce je asi 443 kJ/ 105 kcal