REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chimichurri

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá argentinská omáčka k hovězím steakům. Má mnoho variant, v Uruguay se přidává čerstvé oregano, v USA čerstvý koriandr. Jsou známé i varianty s jemně nasekanou červenou paprikou. Omáčku lze použít jako marinádu, do které steaky naložíme, nebo omáčkou hotové steaky přelijeme.


Ingredience:
1 dlolivového oleje
1 dlbílého vinného octa
1 šálekjemně nasekané čerstvé petrželky
4 ksstroužky utřeného česneku
1 kscibule
šťáva z 1 ks citronu
barevný pepř
mořská sůl

Postup:

1. Olivový olej smícháme s vinným octem a metličkou rozšleháme
2. Petrželku jemně nasekáme, utřeme česnek a nadrobno nakrájíme cibuli 3. Vmícháme do rozšlehaného oleje, promícháme, dochutíme podle chuti drceným barevným pepřem, solí a citronovou šťávou
3. Hotovou omáčku necháme v chladu 3-4 hodiny rozležet.

Doporučení:

Smícháme-li čerstvou nasekanou petrželku s mátou v poměru 1:1, omáčka se bude skvěle hodit ke grilovanému jehněčímu masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy