REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka chimichurri

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato omáčka se hodí k pečeným nebo grilovaným masům a také k rybám. Recept pochází z Argentiny.


Ingredience:
3 lžícečerveného vinného octa
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekaného oregana
2 lžičkynasekaného rozmarýnu
1 lžičkapálivé mleté papriky
1/2 lžičkychilli koření
2 hrstinasekané hladkolisté petrželky
1 ksstroužku česneku
1 ksbobkového listu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme červený vinný ocet, olivový olej, nadrcený bobkový list, oloupaný utřený stroužek česneku, chilli koření, pálivou papriku, na drobno nasekaný rozmarýn, oregano, petrželku
2. Směs důkladně promícháme (případně mírně rozmixujeme), osolíme a okořeníme pepřem
3. Necháme v lednici 2-3 hodiny rozležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy