Tato omáčka se hodí k pečeným nebo grilovaným masům a také k rybám. Recept pochází z Argentiny.
Ingredience:
3 lžíce | červeného vinného octa |
3 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | nasekaného oregana |
2 lžičky | nasekaného rozmarýnu |
1 lžička | pálivé mleté papriky |
1/2 lžičky | chilli koření |
2 hrsti | nasekané hladkolisté petrželky |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | bobkového listu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme červený vinný ocet, olivový olej, nadrcený bobkový list, oloupaný utřený stroužek česneku, chilli koření, pálivou papriku, na drobno nasekaný rozmarýn, oregano, petrželku
2. Směs důkladně promícháme (případně mírně rozmixujeme), osolíme a okořeníme pepřem
3. Necháme v lednici 2-3 hodiny rozležet.