REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sancocho

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sancocho je tradiční polévka (často považována za guláš) v několika latinskoamerických kuchyních. Různé obměny tohoto receptu najdeme v Kolumbii, Panamě, Mexiku, Ekvádoru, Peru a dalších zemích.


Ingredience:
300 gbílého zelí
200 gvepřového ramínka
1 hrstfazolek
2 ksbrambory
2 ksvětší rajčata
1 kscibule
1 ksmenší červené řepy
1/2 ksceleru
voda
pepř
sůl
500 gzadního hovězího masa

Postup:

1. Hovězí i vepřové maso nakrájíme na kostky
2. Do většího hrnce vložíme kostky hovězího, zalijeme do roviny osolenou vodou a maso vaříme do poloměkka
3. Přidáme kostky vepřového masa a pokrm vaříme dalších 20 minut
4. Zeleninu kromě fazolek a brambor očistíme, nakrájíme na plátky, fazole na proužky, oloupané brambory na čtvrtky a vše i s cibulí pokrájenou nahrubo přidáme k masu
5. Sancocho dovaříme, až bude i zelenina měkká, na posledních 5 minut do polévky přidáme oloupaná, na čtvrtky pokrájená rajčata.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy