Sancocho je tradiční polévka (často považována za guláš) v několika latinskoamerických kuchyních. Různé obměny tohoto receptu najdeme v Kolumbii, Panamě, Mexiku, Ekvádoru, Peru a dalších zemích.
Ingredience:
300 g | bílého zelí |
200 g | vepřového ramínka |
1 hrst | fazolek |
2 ks | brambory |
2 ks | větší rajčata |
1 ks | cibule |
1 ks | menší červené řepy |
1/2 ks | celeru |
voda | |
pepř | |
sůl | |
500 g | zadního hovězího masa |
Postup:
1. Hovězí i vepřové maso nakrájíme na kostky
2. Do většího hrnce vložíme kostky hovězího, zalijeme do roviny osolenou vodou a maso vaříme do poloměkka
3. Přidáme kostky vepřového masa a pokrm vaříme dalších 20 minut
4. Zeleninu kromě fazolek a brambor očistíme, nakrájíme na plátky, fazole na proužky, oloupané brambory na čtvrtky a vše i s cibulí pokrájenou nahrubo přidáme k masu
5. Sancocho dovaříme, až bude i zelenina měkká, na posledních 5 minut do polévky přidáme oloupaná, na čtvrtky pokrájená rajčata.