REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

tlačenky (huspenin, sulc)

Bůčková tlačenka

Tlačenka uvařená z uzeného bůčku, vajíček, zeleniny a dalších ingrediencí.

Domácí sulc

Domácí sulc (huspenina) připravená při domácí zabijačce.

Domácí sulc sterilovaný

Povařené tučné vepřové maso, kůže, nožičky nakrájené na kostičky, zalité vývarem, sterilované.

Durynská krvavá tlačenka

Recepty na masné výrobky, tentokrát na tlačenku z vepřového masa, jazyka, srdce a kůže.

Houbová tlačenka

Chutná tlačenka z vepřového masa s vložkou povařených hub.

Houbová tlačenka II.

Recept od pana Marounka na houbovou delikatesu. Tlačenku z naložených hub, vařeného kolena, vepřových kůží a dalších ingrediencí.

Houbová tlačenka III.

Další recept na úžasnou houbovou tlačenku od pana Marounka, kterou dělá pomalu 20 let. Jde o tlačenku připravenou z nakládaných hub, vepřových nožiček, vepřového kolena a dalších surovin.

Játrová tlačenka s houbami

Tlačenka namíchaná z pokrájených jater, hub, housek a dalších ingrediencí, uvařená v sáčku na tlačenky.

Kuřecí tlačenka

Recept na 2 nohavice tlačenky z drůbežího masa a dalších ingrediencí, přibližně o hmotnosti 1,2 kg.

Rybí huspenina

Maso z bílých ryb uvařené spolu se zeleninou, 2 dny proležené v chladničce.

Staročeský sulc

Podle receptáře našich prababiček připravený chutný sulc, jinak také huspenina nebo tlačenka.

Šunková tlačenka

Recept na libovou tlačenku z knihy Zapomenuté receptury masných výrobků od L. Steinhausera (nakladatelství Last 1991). Většina receptů v knize pochází z 30. let minulého století, kdy se ještě vyráběly poctivé uzenářské výrobky bez náhražek a chemických přísad.

Tlačenka dle George

Domácí tlačenka z vepřového masa a dalších ingrediencí. Tento recept dokazuje, že nemusíme zbourat celé prase, abychom si doma připravili dobrou tlačenku.

Vaječná superlehká tlačenka

Vaječná tlačenka je skvělý studený předkrm nebo svačinka. Tento recept je další z inspirací Ládi Hrušky.

Vaječná tlačenka

Rychlý recept na přípravu chutné tlačenky z vajec a sýra.

Vaječná tlačenka II.

Skvělý studený předkrm nebo svačinka!

Vaječná tlačenka se šunkou

Tlačenka ze šunky, vajec, zeleniny a dalších ingrediencí.

Vaječná tlačenka se šunkou a nakládanou zeleninou

Klasika klasik, která je naprosto lahodná a její přípravou se jednoduše zbavíte většího množství vajec například vykoledovaných při Velikonocích.

Vaječná tlačenka z formiček

Vaječná tlačenka je vždycky dobrý nápad jak na studený předkrm, tak ji lze podávat jako chutnou svačinku, spolu s čerstvým pečivem.

Vajíčková tlačenka

Klasická vajíčková tlačenka vyrobená z natvrdo uvařených vajíček, zeleniny, majonézy, šunky, nálevu z kyselých okurek, koření a želatiny například od Labety.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy