REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

tlačenky (huspenin, sulc)

Bůčková tlačenka

Tlačenka uvařená z uzeného bůčku, vajíček, zeleniny a dalších ingrediencí.

Domácí sulc

Domácí sulc (huspenina) připravená při domácí zabijačce.

Domácí sulc sterilovaný

Povařené tučné vepřové maso, kůže, nožičky nakrájené na kostičky, zalité vývarem, sterilované.

Durynská krvavá tlačenka

Recepty na masné výrobky, tentokrát na tlačenku z vepřového masa, jazyka, srdce a kůže.

Houbová tlačenka

Chutná tlačenka z vepřového masa s vložkou povařených hub.

Houbová tlačenka II.

Recept od pana Marounka na houbovou delikatesu. Tlačenku z naložených hub, vařeného kolena, vepřových kůží a dalších ingrediencí.

Houbová tlačenka III.

Další recept na úžasnou houbovou tlačenku od pana Marounka, kterou dělá pomalu 20 let. Jde o tlačenku připravenou z nakládaných hub, vepřových nožiček, vepřového kolena a dalších surovin.

Játrová tlačenka s houbami

Tlačenka namíchaná z pokrájených jater, hub, housek a dalších ingrediencí, uvařená v sáčku na tlačenky.

Jednoduchá tlačenka z vepřové hlavy

Masová tlačenka připravená z poloviny prasečí hlavy, vepřového jazyka a libového vepřového masa.

Kuřecí tlačenka

Recept na 2 nohavice tlačenky z drůbežího masa a dalších ingrediencí, přibližně o hmotnosti 1,2 kg.

Masová tlačenka

Základní recept na klasickou tlačenku vyráběnou při zabijačkách.

Masová tlačenka II.

Jeden z receptů na přípravu domácí tlačenky.

Rybí huspenina

Maso z bílých ryb uvařené spolu se zeleninou, 2 dny proležené v chladničce.

Slezská tlačenka

Jedna z variant výroby tlačenky při zabijačce.

Slezská tlačenka II.

Tato tlačenka se liší od obyčejných druhů tlačenek použitými surovinami, protože je zastoupena hlavně hodnotnějšími druhy masa a i odlišnou úpravou a hlavně odlišným kořením. Připravuje se obvykle až příští den po porážce.

Slezská tlačenka III.

Chuťově výborná tlačenka, která obsahuje větší podíl kvalitnějších druhů mas.

Staročeský sulc

Podle receptáře našich prababiček připravený chutný sulc, jinak také huspenina nebo tlačenka.

Světlá tlačenka

Kousky masa a vnitřností v rosolu.

Světlá tlačenka II.

Povařené kousky masa z vepřového plecka, vepřového boku, vnitřností a kůží promíchané s cibulí a kořením, ztuhnuté ve formě tlačenkového rosolu.

Tlačenka bůčková

Jedna z variant na přípravu chutné tlačenky vyráběné při domácí zabijačce.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy