REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeský sulc

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podle receptáře našich prababiček připravený chutný sulc.


Ingredience:
1 ksvepřového kolena
1 ksvepřového jazyku
1 ksvepřové nožičky
1 ksmrkev
1 kspetržel
1/2 ksceleru
1/2 kscibule
1/4 kskapusty
1 hrstsušených hub
3 lžíceocta
2 lžícecukru
trochu celerové a petrželové natě
celý pepř
bobkový list
tymián
vývar
sůl

Postup:

1. Očištěné kolínko, nožičku a jazyk vložíme do studené osolené vody a vaříme skoro doměkka
2. Přidáme všechnu zeleninu, houby a koření, přilijeme vývar a znovu asi 20 minut vaříme
3. Maso vyjmeme, polévku procedíme a necháme vychladnout, pak lžící sebereme všechen tuk
4. Znovu polévku uvedeme do varu, ochutíme octem a cukrem a vložíme maso, pokrájené na kostičky
5. Přidáme kostičky uvařené mrkve, necháme krátce povařit, pak nalijeme do mísy a dáme do studena
6. Ztuhlou huspeninu krájíme na silnější plátky a podáváme s drobně usekanou cibulkou, s octem nebo citrónovou šťávou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme chléb nebo bílé pečivo.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy