REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrová tlačenka s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tlačenka namíchaná z pokrájených jater, hub, housek a dalších ingrediencí, uvařená v sáčku na tlačenky.


Ingredience:
400 gkuřecích jater
200 ghlívy ustřičné
100 gslaniny
100 gšunky
4 ksrohlíky
2 ksvejce uvařená na tvrdo
2 ksčerstvá vejce
1 lžícesádla
grilovací koření
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme pokrájená játra, slaninu, šunku, hlívu, vejce natvrdo a přimícháme rozšlehaná čerstvá vejce a sádlo … rukama rozmačkáme, směs hodně osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením a majoránkou
2. Směs naplníme do pytlíku na tlačenky, svážeme na obou stranách a vaříme pozvolna ve vodě (tlačenku dáme do studené vody a teprve pomalu začneme vařit), vaříme na mírném stupni asi 1 hodinu
3. Necháme vychladnout, pak tlačenku nakrájíme a můžeme servírovat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy